Prognoza meteo ANM pentru duminica, 10 ianuarie 2021. Vremea devine rece! Meteorologii anunta din nou ninsori, vant si polei!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 09 ian 2021, 15:29
Meteorologii anunta o racire accentuata a vremii in zilele urmatoare.

Iarna si-a reintrat in drepturi! Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza meteo pentru duminica, 10 ianuarie. Iată ce se întâmplă cu vremea!

Potrivit ANM, in următoarele zile și pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare, probabilitatea de apariție a intervalelor cu precipitații va fi ridicată, concomitent cu instalarea unei mase de aer rece.


Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

Vremea va fi in general inchisa, cu valori termice apropiate de mediile multianuale. Vor fi precipitaţii mai ales sub formã de lapoviţã şi ninsoare în jumãtatea de sud a ţãrii, unde local cantitãţile de precipitaţii vor depãşi 15…20 l/mp şi pe arii restrânse, slabe cantitativ, în restul teritoriului.


Se va depune strat nou de zãpadã. La munte va ninge, îndeosebi în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali, unde stratul de zãpadã nou depus va fi mai consistent.
Izolat se va forma polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri noaptea, pe crestele montane, dar şi în sud şi în sud-vest.
Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse -8 şi 3 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral.
Izolat va fi ceaţã.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru sambata, 9 ianuarie 2021. Meteorologii anunta temperaturi scazute, precipitatii mixte si formare de polei!

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru vineri, 8 ianuarie 2021. Meteorologii anunţă ploi in aproape toata tara si ninsori la munte!

Vremea în București

Duminica, in capitala, cerul va fi noros şi temporar va ninge în general moderat cantitativ. Se va depune strat de zãpadã neuniform, cu grosime în general de 8…10 cm. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri noaptea, când la rafalã se vor înregistra viteze în general de 35…45 km/h.

Temperatura maximã va fi de 0…1 grad, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de -3 grade.


Vremea în Brașov

In Brașov, începutul acestei zile ne va întâmpina cu cer predominant înnorat. Va mai continua sa ninga slab. Temperatura maximă va fi de 2 grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de -3 grade Celsius, pe timpul noptii.


Vremea în Iași

In Iași, această zi ne va întâmpina cu cer predominant înnorat. În timpul zilei, cerul se va păstra înnorat si ninsoarea se va opri. Meteorologii au anunțat că maxima se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar minima din timpul nopții va coborâ până la -4 grade.