Prognoza meteo ANM pentru duminică, 13 iunie 2021. Ploi și instabilitate atmosferică accentuată. Ce se întâmplă cu temperaturile?

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 12 iun 2021, 14:00
ANM, prgonoza meteo pentru duminică, 13 iunie 2021
Sursa: unsplash

Ultimele informații venite din partea Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) nu sunt dintre cele mai bune. Iată prognoza meteo pentru ziua de duminică, 13 iunie 2021.

În ultimele zile, România s-a aflat sub avertizări meteo de vreme rea și nici la final de săptămână vremea nu pare să se îmbunătățească. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că va continua să plouă în majoritatea regiunilor, iar în unele zone vor fi și episoade de instabilitate atmosferică accentuată. 

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

Ziua de duminică se anunță destul de mohorâtă la nivelul întregii țări.

Va continua să plouă, nu vor lipsi tunetele și fulgerele, însă temperaturile se vor menține la valori ridicate. Astfel, dacă în urmă cu mai multe săptămâni ploile au fost asociate și cu o răcire tranșantă a vremii, de această dată, maximele vor fi cuprinse între 21-29 de grade, în timp ce minimele se vor încadra în intervalul 8-18 grade.

Pe alocuri, ploile pot avea caracter torențial, iar vântul va sufla cu putere, în special în zonele montane, unde poate să apară și grindina.

În plus, dimineața și noaptea mai poate să apară ceața, în special în zonele depresionare.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Vremea în București

Meteorologii anunță că vremea va fi instabilă și în Capitală în orele ce urmează, dar temperaturile se vor situa în jurul valorilor normale pentru această perioadă a anului.

Astfel, chiar dacă în dimineața zilei de duminică cerul va fi variabil, după prânz sunt anunțate precipitații însoțite de descărcări electrice, dar și intensificări de scurtă durată ale vântului. Maximele termice vor fi cuprinse între 26 și 27 de grade, în timp ce minimele nu vor depăși 12 grade. În timpul nopții, ploile se vor opri, iar cerul va fi parţial spre predominant noros.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru vineri, 11 iunie 2021: Nu scăpăm de ploi!

Vremea în Brașov

Averse de ploaie și furtuni la Brașov în ziua de duminică, 13 iunie 2021. Meteorologii anunță ploi și o atmosferă în general închisă pe toată durata zilei. Averse sunt anunțate și după lăsarea serii, atunci când cerul va rămâne acoperit de nori. Temperatura maximă din timpul zilei va fi de 18 grade, iar noaptea, minima va coborî până în jurul valorii de 8 grade. 

Vremea în Iași

La Iași va ploua în cursul zilei de duminică, iar meteorologii anunță instabilitate atmosferică accentuată. Chiar dacă va ploua, temperatura va fi destul de ridicată, maxima situându-se în jurul valorii de 20 de grade. Noaptea, cerul va fi parțial noros, iar minima din termometre va fi de 12 grade. 

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru joi, 10 iunie 2021: Vremea, extrem de caldă! Ce temperaturi vor fi