Prognoza meteo ANM pentru duminică, 23 mai 2021. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 22 mai 2021, 14:00
Prognoza meteo pentru duminică, 23 mai 2021
Sursa: unsplash

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza meteo pentru duminică, 23 mai 2021. Iată ce se va întâmpla cu vremea în toate zonele țării.

Săptămâna a început cu vreme frumoasă și temperaturi ridicate în România, după care, la mijlocul intervalului, ploile și vântul puternic și-au făcut simțită prezența, astfel că au fost emise mai multe avertizări meteo de vreme rea. Pentru ziua de duminică, veștile venite din partea meteorologilor sunt dintre cele mai bune. Cum arată prognoza meteo pentru ziua de duminică, 23 mai 2021?

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță o încălzire a vremii și timp frumos la final de săptămână. Meteorologii anunță că ziua de duminică va fi însorită la nivelul întregii țări. Dacă zilele trecute temperaturile au fost ușor mai scăzute, la final de săptămână, valorile termice vor continua sã creascã, astfel că în partea de sud a țării, temperaturile vor fi mai ridicate decât ar fi normal.

Meteorologii anunță că temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 30 de grade, în timp ce temperaturile minime vor fi cuprinse între 7 şi 16 grade. Deși este anunțat timp frumos în majoritatea regiunilor, pot să mai apară înnorãri temporare, în special în partea de nord a țării, acolo unde pot să mai apară și averse, însoțite de descărcări electrice. 

Vântul va sufla slab până la moderat și va mai prezenta intensificări pe crestele montane. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Vremea în București

După câteva zile cu temperaturi ușor mai scăzute, în zona Capitalei, vremea va fi frumoasă și călduroasă la sfârșit de săptămână. Meteorologii anunță o zi de duminică cu vreme frumoasă și caldă, maximele fiind cuprinse între 27 și 30 de grade. Minimele se vor situa între 12 și 15 grade.

Pe toată durata zilei, cerul va fi variabil, vântul va sufla slab și moderat. 

Vremea în Brașov

La Brașov, meteorologii anunță vreme frumoasă la finalul acestei săptămâni. Mai exact, în cursul zilei de duminică, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, în timp ce minima va coborî până la 12 grade. Vremea va fi frumoasă, cerul va fi variabil, iar soarele va străluci cu putere.

După lăsarea serii, cerul va fi parțial noros, însă nu vor fi condiții de ploaie.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 22 mai 2021. Vremea redevine frumoasă! La cât vor ajunge maximele

Vremea în Iași

Meteorologii anunță nori și soare la Iași pentru ziua de duminică. Temperatura maximă va ajunge până la 25 de grade. În timpul nopții, temperatura minimă va fi de 12 grade și ar putea să mai apară averse de scurtă durată.

Citeste si: ALERTĂ meteo mondială! Ploiele musonice vor afecta întreg globul