Prognoza meteo ANM pentru duminică, 28 februarie 2021. Vremea se răcește în toată țara

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 27 feb 2021, 14:00
Prognoza meteo anunțată de ANM pentru 28 februarie 2021
Sursa: PixaBay

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea în cursul zilei de duminică, 28 februarie 2021. Iată prognoza meteo actualizată.

După o săptămână cu temperaturi mult mai ridicate decât normalul perioadei, meteorologii anunță o răcire a vremii în cursul zilei de duminică, astfel că temperaturile vor coborî destul de mult comparativ cu zilele anterioare. Iată cum va fi vremea la nivelul întregii țări duminică, 28 februarie 2021.

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

Ziua de duminică aduce vreme schimbătoare în România, astfel că dacă în anumite regiuni soarele își va face simțită prezența, în alte zone atmosfera va fi închisă, cerul fiind acoperit de nori întreaga zi.

Dimineața se va mai semnala ceața în regiunile sud și sud-estice, acolo unde va mai putea ploua slab.

După mai multe zile în care maximele au fost peste limitele climatologice, temperaturile vor fi în scădere duminică, în special în regiunile sudice și în zonele montane, astfel că în timpul zilei, maxima se va situa în jurul valorii de 8-13 grade, valori normale pentru data din calendar.

În timpul nopții, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că se va face mai frig, iar în unele zone pot să apară și minime negative, iar în regiunile montane va mai ninge. Vântul va sufla slab și moderat, iar izolat vor fi condiții de polei.

Vremea în București

În București, ziua de duminică aduce temperaturi mai mici comparativ cu zilele precedente, dar în continuare valorile vor fi ridicate pentru sfârșitul lunii februarie.

Astfel, dacă joi și vineri maximele au ajuns până la 17-18 grade, duminică, temperatura maximă nu va depăși 10-12 grade. Noaptea, minima se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar cerul va fi parţial spre predominant noros.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Trecător, ziua vor mai fi șanse de ploaie, iar noaptea sunt anunțate precipitații mixte.

Citeste si: Prognoza meteo pentru luna martie 2021! Luna Mărțisorului va aduce vreme schimbătoare

Vremea în Brașov

La munte, vremea va fi schimbătoare duminică. Pe timpul zilei cerul va fi acoperit de nori, iar meteorologii anunță o temperatură maximă de 5 grade la Brașov. Noaptea, minima va coborî până la -1 grad, se vor strânge norii și mai sunt anunțate ninsori ocazionale şi fulguieli, dar precipitațiile nu vor fi însemnate din punct de vedere cantitativ.

Vremea în Iași

Pe parcursul zilei de duminică, cerul va rămâne acoperit de nori, astfel că nu sunt șanse să zărim soarele. Se va face mai frig decât în zilele precedente, astfel că maxima nu va fi mai mare de 5 grade. După lăsarea serii, cerul va fi mai mult noros, iar temperatura minimă se va situa în jurul valorii de 1 grad. 

Citeste si: Cum va fi vremea de Paște 2021