Prognoza meteo ANM pentru duminică, 30 august. Vreme frumoasă și temperaturi ridicate

Author: Bianca Hriscu
Prognoza meteo anunțată de ANM pentru data de 30 august
Sursa: PixaBay

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza meteo pentru ziua de duminică. Reprezentanții ANM au precizat că vremea va fi frumoasă și temperaturile foarte ridicate.

Dacă ieri vremea a fost frumoasă în toată țara și chiar a devenit caniculară în anumite zone, meteorologii anunță că temperaturile se vor menține ridicate și în cursul zilei de duminică. Soarele va străluci cu putere, cerul va fi senin și nu există șanse de precipitații.

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

Ziua de duminică va fi însorită și cu temperaturi ușor mai ridicate decât ar fi normal pentru data din calendar.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în cursul zilei de vineri, o avertizare meteo cod galben de caniculă, valabilă în aproape toată țara. Codul galben este în vigoare până luni, 31 august și cuprinde 36 de județe. 

În anumite zone ale țării, maximele vor depăși 30 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat. Mai mult decât atât, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade, iar izolat pot depăși 37 de grade. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Temperatura apei marii pentru saptamana 24- 30 august in principalele statiuni din Constanta

Vremea în București

În București, soarele va străluci cu putere în cursul zilei de duminică, iar temperatura maximă va atinge 34 de grade, disconfortul termic fiind accentuat.

După lăsarea serii, minima va coborî până în jurul valorii de 17 grade, iar cerul va rămâne senin.

Vremea în Constanța

În Constanța, vremea se anunță frumoasă duminică. Va fi însorit, cerul va fi senin, iar temperatura maximă va urca până la 27 de grade. În timpul nopții, vremea va fi în continuare frumoasă la malul mării, înregistrându-se o temperatură minimă de 21 de grade.

Citeste si: Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani! Cum va fi vremea in toata tara!

Vremea în Brașov

La Brașov, ziua de duminică se anunță însorită și foarte călduroasă. Maxima se va situa în jurul valorii de 31 de grade. În cursul nopții, meteorologii anunță un cer senin și o minimă de 14 grade.

Citeste si: Vremea. ANM a anunțat prognoza meteo pentru weekend: Este cod galben de caniculă