Prognoza meteo ANM pentru duminica, 6 iunie 2021: Revin ploile in majoritatea regiunilor tarii!

Author: Ana Filip
Actualizat: 05 iun 2021, 18:04
Prognoza meteo anunțată de ANM pentru 6 iunie 2021.
Sursa: unsplash.com

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis cum va fi vremea duminica, 6 iunie 2021.

Dupa doar cateva zile in care temeperaturile s-au reapropiat de cele normale ale acestei perioade, ANM a anuntat din nou ploi in mare parte a tarii incepand de duminica, 6 iunie 2021. Innorari accentuate se vor semnala inca din noaptea de sambata spre duminica.

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), in cursul zilei de duminica, 6 iunie 2021, sunt anuntate perioade cu averse, ce vor fi insotite de descărcări electrice, mai ales în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, dar si in mare

parte a Moldovei, local în Crișana, iar pe parcursul noptii ploile se vor extinde si in Dobrogea și pe suprafete mult mai mici în restul tarii. Precipitatiile vor avea caracter torențial, inregistrandu-se cantitati mari de apa mai ales in nord, centru si in zonele montane, unde poate sa apara si grindina. Vântul va fi in general slab și moderat, cu intensificări scurte doar in timpul ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6 și 16 grade Celsius, iar cele maxime intre 19 si 28 de grade Celsius.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Vremea in Bucuresti

Duminica, 6 iunie 2021, in Capitala vremea va fi instabilă. Cerul va prezenta innorari temporare mai ales in a doua parte a zilei si spre  seara, atunci cand vor fi perioade cu averse slabe insotite de descarcări electrice. Vantul va sufla slab pana la moderat cu scurte intensificări pe durata ploilor.

Temperatura maximă va fi in jurul valorii de 24 de grade Celsius, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 12 grade.

Vremea in Brasov

La munte, vremea va fi instabila. Cerul va prezenta innorari accentuate temporar pe durata zilei si mai ales spre seara, cand isi vor face aparitia averse cu descarcaari electrice. Precipitatiile vor fi torentiale, acumulandu-se pe spatii rstranse pana la 15- 25 l/mp.

De asemenea vor fi si conditii de grindina. Pe timpul noptii precipitatiile se vor diminua, iar vantul va sufla slab pana la moderat, cu scurte intensificari doar pe timpul ploilor torentiale. Temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval de timp la care ne aflam. Valoare maxima va fi de 20 de grade Celsius, iar cea minima de 10 grade Celsius.

Vremea in Iasi

Duminica, in Iasi vremea va fi usor instabila. Cerul va fi predominant acoperit de nori, insa nu vor fi sanse de ploaie. Temperatura maxima va fi de 23 de grade Celsius, iar cea minima de 13 grade Celsius. Vantul va sufla slab spre moderat, iar pe parcursul zilei isi va face aparitia si soarele din cand in cand. Vremea se va menține la fel și în următoarele zile, in capitala Moldovei.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 5 iunie 2021: Vremea va fi frumoasă! Ce temperaturi se vor înregistra

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru vineri, 4 iunie 2021: Vremea se încălzește în țară! Unde va ploua