Prognoza meteo ANM pentru duminică, 7 martie: Schimbare radicală a vremii. Ce temperaturi vor fi

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 22 iul 2022, 09:25
Prognoza meteo ANM pentru duminică, 7martie

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru duminică, 7 martie. Vremea va fi frumoasă, însă temperaturile se vor menține scăzute.

Meteorologii transmit că vremea va fi frumoasă, dar mercurul din termometre nu va atinge temperaturi foarte mari, temperaturile fiind normale pentru această perioadă a anunlui.

Vremea se anunță preponderent frumoasă, dar rece, în special dimineața și seara. Cerul în mare parte senin, dar în regiunile sudice și sud-estice se vor înregistra înnorări temporale. 

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona Carpaților Orientali, mai ales la altitudini mari, iar trecător pe arii restrânse și în sud-est.

Prognoza meteo ANM pentru duminică, 7 martie: Cum este vremea în România

Temperaturile maxime înregistrate vor fi cuprinse între 3 și 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -12... -11 grade în depresiunile intramontane și în jur de 1 grad pe litoral. Presiunea atmosferică va scădea semnificativ.

În zona montană vor fi mai ales ninsori şi se va depune strat nou de zăpadă.

Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 60…90 km/h, viscolind temporar zăpada. Intensificări ale vântului se vor înregistra şi în restul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h şi, trecător, 70 km/h.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 6 martie 2021: Vremea se răcește brusc! COD GALBEN de ninsori!

Vremea în Bucureși, 7 martie 2021

Vești proaste pentru bucureșteni, ANM a emis noi informații, vremea se va schimba radical și întreaga țară va avea parte de fenomene meteorologice extreme.

Potrivit meteorologilor, vor cădea precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare până la ora 16:00. Totodată, ANM anunță că vremea va fi închisă şi mult mai rece decât în zilele anterioare. Temporar se vor semnala precipitaţii, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, cu rafale de până la 40-45 km/h.

 

Temperatura aerului va ajunge în jurlul a 4 grade Celsius la începutul zilei, va scădea uşor spre 2 grade.

Cum va fi vremea săptămâna viitoare

În a doua săptămână a lunii martie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu o tendință ușor deficitară în regiunile extracarpatice.

În săptămâna 15-22 martie, temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru vineri, 5 martie 2021: Vremea, în continuare foarte caldă! Ce temperaturi vor fi