Prognoza meteo ANM pentru JOI, 1 iulie 2021. Canicula se mentine sudul si sud-estul tarii, dar repar si vijeliile puternice in multe regiuni!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 27 iul 2022, 02:35

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru joi, 1 iulie 2021. Iata unde se va mentine canicula si unde apar furtuni puternice!

Dupa cateva zile caniculare in care s-au inregistrat temperaturi de 33-34 de grade Celsius in mare parte a tarii, meteorologii anunta si pentru ziua de joi vreme torida in zonele de sud si sud-est, insa reapar si aversele torentiale si vijeliile puternice. Iata judetele vizate de avertizarea Cod Portocaliu de ploi ploi torentiale si furtuni puternice.

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

Potrivit ANM, incepand de joi, 1 iulie 2021, vremea va deveni treptat instabila in aproape intreaga tara. Mai intai vor aparea innorari accentuate, averse cu caracter torential si

descarcari electrice in regiunile de vest, centru si nord si in cele montane, unde temperaturile vor fi mai scazute decat in zilele trecute, cu maxime de 24 pana la 31 de grade Celsius. In schimb in zonele de sud si sud-est ale tarii se va mentine vremea caniulara, cu disconfort termic accentuat si temperaturi maxime de 29-34 de grade Celsius, iar indecele temperatura-umezeala va depasi din nou pragul critic de 80 de unitati, in zona Munteniei.
In aceste regiuni, instabilitatea atmosferica isi va face simtita prezenta abia spre seara, cand vor aparea si aici ploi torentiale si izolat caderi de grindina si vijelii puternice. Temperaturile minime nu vor cobora la nivelul intregii tari sub valoarea de 21 de grade Celsius.

Conform datelor transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, in intervalul 30 iunie, ora 14:00 – 01 iulie, ora 06:00, meteorologii au emis o avertizare Cod Portocaliu de vijelii si ploi torentiale.

In Transilvania, Maramures, jumatatea de nord a Moldovei, zonele de munte, in sudul Banatului, iar în cursul noptii si in nordul Olteniei si nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferica deosebit de accentuata. Se vor manifesta vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80...90 km/h, frecvente descarcări electrice si grindina. Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35...50 l/mp și izolat 60...70 l/mp.

Totodata ANM a lansat si o avertizare Cod Galben in intervalul 30 iunie, ora 11:00 – 01 iulie, ora 12:00, cand in cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica temporar accentuata ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25...40 l/mp.

Vremea in Bucuresti

In Capitala, vremea se va mentine caniculara in prima parte a zilei de joi, 1 iulie 2021, insa spre seara va deveni instabila. Cerul va prezenta innorari acctentuate si spre seara se vor manifesta ploi torentiale si descarcari electrice. Tempratura maxima se va situa in jurul valorii de 34 de grade Celsius, iar cea minima va fi de 19 de grade Celsius.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Cod galben de instabilitate atmosferică! Ce trebuie să facem în caz de furtună, pentru a rămâne în siguranță. Explicațiile lui Raed Arafat

Vremea in Constanta

Pe litoral, vremea fi calduroasa. Cerul va fi predominant senin, spre dupa amiaza se va innora treptat. Temperatura maxima va urca pana la 26 grade Celsius, iar cea minima va fi de 20 grade Celsius.

Vremea in Brasov

In Brasov vremea va fi calda, in prima parte a zilei joi, insa spre seara apar averse si descarcari electrice. Temperatura maxima va fi de 28 grade Celsius, iar cea minima va fi de 13 grade Celsius.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 30 iunie 2021. Meteorologii anunta inca o zi caniculara in Romania. Iata zonele in care va persista disconfortul termic accentuat!

 

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.