Prognoza meteo ANM pentru joi, 1 octombrie 2020. Meteorologii au emis o noua avertizare Cod Portocaliu de ploi abundente! Iata care sunt zonele vizate!

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 30 sep 2020, 15:00

Administratia Nationala de Meteorologie anunta ca vremea se va mentine ploioasa si joi, 1 octombrie in unele regiuni ale tarii.

Luna octombrie este din punct de vedere statistic o luna de trecere dinspre sezonul cald catre cel rece, pe parcursul acestei luni făcându-si apariția in medie chair si primele ninsori la munte, iar spre finalul ei, primul ger in depresiuni. Totuși, în ultimii 20-30 de ani octombrie a devenit tot mai mult o luna din ce in ce mai calda, si astfel, luna de tranzitie spre sezonul rece fiind tot mai frecvent noiembrie.


Conform ultimelor date estimate de ANM, octombrie 2020, se preconizeaza a fi intr-adevar o luna calda, cu o medie mai degraba apropiata de normalul ultimei decade a lunii septembrie, senzatia de „toamna” urmand sa se faca resimtita abia spre finalul lunii.
In privinta precipitatiilor, in octombrie 2020 acestea vor fi deficitare, cu precadere in sud-est, unde seceta deja extrema actualmente se va acutiza.

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

Vremea continua sa fie rece in primele zile (1-5 octombrie), care va aduce precipitatii mixte pe crestele muntilor si ploi stratiforme la ses, apoi va urma o noua incalzire ce va duce maximele termice pana spre 25-28 de grade in sudul tarii, in timp ce in nord se vor inregistra frecvent 20-25 de grade.
Regiunile din sud si sud-est se vor confrunta cu seceta, in timp ce in regiunile intracarpatice se vor acumula pe arii extinse 15 – 22 mm, cantitati de apa apropiate de normalul climatologic al perioadei.

In vestul, centrul și nordul țării, precum și în zona de munte va ploua și se vor acumula cantități de apă însemnate ce vor depăși 25...35 l/mp.
Vantul va avea intensificări la munte, în special pe creste, unde la rafală va sufla cu peste 80 km/h, iar local și temporar și în sudul teritoriului, cu viteze în general de 55...60 km/h.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

ANM a emis o noua avertizare COD PORTOCALIU de ploi abundente

Interval de valabilitate: 30 septembrie, ora 10:00- 02 octombrie, ora 10:00

In Maramureș, nord-vestul Transilvaniei, nordul Crișanei, precum si în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali va ploua temporar abundent, iar prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40...70 l/mp.

Vremea in Bucuresti

In capitala, vremea va fi apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va avea înnorări trecatoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare pe parcursul zilei, cu rafale în jurul a 50 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade Celsius, iar cea minima va fi de 10 grade Celsius.

Vremea in Constanta

Pe litoral, temperatura maxima va fi de 21 de grade C, iar cerul predominant noros.

Vântul va bate puternic, cu 22 de km/h. Noaptea, cerul este predominant noros, iar vântul va bate tare cu 28 de km/h.

Vremea in Brasov

Vremea se raceste si in Brasov. Miercuri, 1 octombrie sunt anuntate din nou ploi, iar temperatura maxima diurna va fi de 15 grade Celsius. Pe timpul noptii minima va scadea la 9 grade Celsius si va continua sa ploua.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?