Prognoza meteo ANM pentru joi, 18 februarie 2021. Meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de ninsori la munte! Iata judetele vizate!

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 18 feb 2021, 09:59

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a anuntat cum va fi vremea in cursul zilei de joi, 18 februarie 2021. Iata prognoza meteo actualizata.

Pentru ziua de joi, 18 februarie 2021, meteorologii anunta ca temperaturile vor mai creste, mai ales în jumătatea sudică a țării. În nord-est și în centru vor fi precipitații slabe mixte, iar în rest acestea apar doar pe suprafețe restrânse. La munte vor predomina ninsorile, iar vântul va sufla mai tare la munte, în sud, centru și est.

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a anuntat pentru ziua de joi, 18 februarie 2021, valorile termice se vor afla in creştere  fata de zilele precedente, totusi diminetile si noptile vor fi inca deosebit de reci in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 0 si 8 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse intre -5 şi 3 grade Celsius.

Cerul va fi variabil, cu înnorari temporare şi precipitaţii slabe, mai ales spre seara in vestul, centrul şi nordul tarii, iar in timpul noptii şi în regiunile estice şi sud-estice. Vor fi ninsori, dar şi precipitatii mixte ce vor favoriza izolat formarea de polei, extrem de periculos in trafic.

La munte va ninge, in general moderat cantitativ, iar la altitudini mari vantul va avea intensificari mai ales pe timpul noptii, viscolind şi spulberand zapada.

În restul regiunilor vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari pe alocuri, mai ales in partea de nord-est si în extremitatea de sud-vest.

Meteorologii au lansat o avertizare Cod Galben la munte!

Potrivit ANM, in intervalul 17 februarie, ora 22:00 – 18 februarie, ora 14:00, în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, va ninge, în general moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 80...90

km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Ninsori în general slabe cantitativ se vor semnala și în nord-vestul, centrul și nord-estul teritoriului, unde se va depune strat nou de zăpadă. Intensificări ale vântului cu viteze în general de 40...50 km/h vor fi și în sud-vestul țării.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni? Ne pregătim sau nu de primavară?

Vremea în București

In Bucuresti, joi, 18 februarie se mai incalzeste și maxima va ajunge pana la 8 grade Celsius. Vremea va fi schimbătoare, isi vor face aparitia si ploi slabe pe parcursul zilei, dar spre seară și în noaptea de joi spre vineri sunt posibile ninsori și lapoviță.

Vremea în Brașov

In Brasov, temperaturile mai scad cu cateva grade, maxima atingand valoarea de 1 grad Celsius, iar minima de -7 grade Celsius, pe timpul noptii, cand ninsoarea si vantul se vor amplifica. Temperaturile resimtite vor fi cu mult mai scazute din cauza intensificarii vantului.

Vremea în Iași

In Iasi cerul va fi predominant acoperit de nori si va continua sa fie ger mai ales dimineata si noaptea. Temperatura maximă va fi in jur de 0 grade Celsius, după cum arată prognoza meteo ANM. Și vântul va sufla destul de puternic, cu 19 km/h. Vor fi –13 grade Celsius în timpul nopții.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru joi, 18 februarie 2021. Meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de ninsori la munte! Iata judetele vizate!

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 17 februarie 2021. Meteorologii anunta temperaturi usor mai ridicate in majoritatea regiunilor!