Prognoza meteo ANM pentru joi, 4 februarie 2021. Vreme schimbătoare și temperaturi ridicate

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 03 feb 2021, 16:20
Prognoza meteo anunțată de ANM pentru 4 februarie 2021
Sursa: unsplash

Prognoza meteo pentru joi, 4 februarie 2021, a fost actualizată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Iată ce se întâmplă cu vremea la nivelul întregii țări.

Vremea continuă să se încălzească în toată țara, astfel că temperaturile vor fi mult peste limitele normale ale perioadei. Având în vedere că în toată țara temperaturile vor fi în creștere, acolo unde își vor face apariția precipitațiile, acestea vor fi în special sub formă de ploaie. 

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

Ziua de joi, 4 februarie 2021, aduce vreme schimbătoare la nivelul întregii țări.

Dacă în anumite zone cerul va fi parțial noros și soarele își va mai face apariția, în alte regiuni vremea va fi închisă și mohorâtă, existând șanse de ploaie.

Din punct de vedere termic, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță temperaturi ridicate în cursul zilei de joi, astfel că în București, maxima din timpul zilei poate urca până la 12 grade, o valoare mult peste normalul perioadei.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Vântul va sufla cu putere. La rafală, vântul poate depăși viteze de 90-100 de kilometri la oră, în special în zonele montane înalte. Vor fi intensificări ale vântului și în nord-vestul și centrul țării, dar și în nord-est, mai ales în noaptea de joi spre vineri, atunci când vântul va atinge viteze de 60-65 km/oră.

Vremea în București

După ce ieri s-a simțit o ușoară încălzire a vremii, temperaturile vor continua să crească și pe parcursul zilei de joi, 4 februarie 2021. Astfel, în jurul prânzului, temperatura maximă va ajunge la 12 grade în Capitală. Cerul va fi mai mult senin și meteorologii anunță că în timpul zilei va fi parțial însorit. După lăsarea serii, temperatura din termometre va coborî până la 3 grade, o valoare mult mai mare decât ar fi normal pentru data din calendar.

Noaptea, cerul va fi parțial acoperit de nori, dar nu vor exista șanse de precipitații.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru luni, 1 februarie 2021. Meteorologii anunta ploi pe arii extinse si conditii de polei!

Vremea în Brașov

Dacă la început de săptămână vremea a fost în general frumoasă la Brașov, în cursul zilei de joi își vor face apariția ploile de scurtă durată.

Deși vremea va fi mohorâtă, temperaturile vor fi în creștere comparativ cu zilele precedente, astfel că maxima se va situa în jurul valorii de 12 grade. Cerul va rămâne înnorat și după lăsarea serii, atunci când mai sunt posibile averse, iar temperatura minimă va fi de 1 grad.

Vremea în Iași

Meteorologii anunță vreme cu nori și soare la Iași și o temperatură maximă de 12 grade în cursul zilei de joi, 4 februarie 2021.

Noaptea se va face mai frig, astfel că minima va coborî până la 0 grade și se vor strânge norii, dar nu sunt anunțate precipitații.