Prognoza meteo ANM pentru joi, 6 mai 2021. Se răcește vremea! Iată ce temperaturi se vor înregistra!

Autor: Marina Ionescu
Prognoza meteo ANM pentru joi, 6 mai 2021
Sursa: PixaBay

Pentru ziua de joi, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță vreme rece.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza meteo pentru joi, 6 mai 2021. Ce se întâmplă cu vremea la nivelul întregii țări?

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 5 mai 2021. Iată ce temperaturi se vor înregistra în Capitală, dar și în celelalte regiuni

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

În noaptea de miercuri spre joi vremea va fi ușor instabilă.

Cerul va fi temporar noros și va ploua local în Maramureș, Transilvania, nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în zonele de munte și izolat în celelalte regiuni. Vor fi averse, însoțite trecător de descărcări electrice, iar cu totul izolat îndeosebi în zona Carpaților Meridionali, cantitățile de apă pot depăși 10...15 l/mp. Vântul va prezenta intensificări în zona montană, iar în prima parte a nopții și în vestul teritoriului, unde rafalele vor depăși 55...65
km/h, iar pe arii restrânse, trecător și în rest. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 și 13 grade.

Citeste si:  Fenomen neobișnuit în zilele următoare. ANM a făcut anunțul: „În perioada 30 aprilie- 3 mai...” Ce se va întâmpla în ziua de Paște?

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În vestul, centrul și nordul teritoriului, vremea va fi răcoroasă, în timp ce în rest, valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. În cursul zilei cerul va fi variabil, cu unele înnorări în sud-estul țării și în zonele de munte, unde pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice și condiții de grindină. Noaptea vor fi înnorări temporare, dar numai izolat se vor semnala ploi slabe îndeosebi în Maramureș, Crișana și în Transilvania.

Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări la munte, în special în Carpații Orientali, unde rafalele vor depăși 60...70 km/h, iar la intensitate mai redusă, local și în restul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 15 și 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa între 0 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 13...14

grade pe litoral. Noaptea, izolat se va semnala ceață, cu precădere în regiunile sud-estice.

Vremea în București

De-a lungul zilei, vremea în București va fi una foarte calmă, cerul va fi înnorat doar dimineața iar restul zilei va fi senin și nu ne va aduce ploi până seara.

Meteorologii au anunțat că maxima se va situa în jurul valorii de 23 grade, iar minima din timpul nopții va coborâ până la 10 grade.  

Vremea în Brașov

Începutul acestei zile ne va întâmpina cu cer înnorat și ploaie. În timpul zilei ploaia se va opri, dar cerul se va păstra înnorat. Seara norii vor fi încă pe cer, deci va fi înnorat. Temperatura maximă va fi de 16 grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 5 grade Celsius. 

Citeste si:  Când este vizibilă Luna Roz în România? Fenomenul este unul rar!

Vremea în Iași

Începutul acestei zile ne va întâmpina cu un cer înnorat. În timpul zilei cerul se va păstra înnorat, doar seara norii se vor risipi lăsând cerul senin. Nu vom avea parte de ploaie. Meteorologii au anunțat că maxima se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar minima din timpul nopții va coborâ până la 7 grad. 

Vremea în Constanța  

Începutul acestei zile ne va întâmpina cu un cer noros. Norii se vor risipi în timpul zilei și vom avea un cer senin. Seara, iarăși se vor aduna și va fi înnorat. Temperatura maximă va fi de 16 grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 12 grade Celsius.

Vremea în Timișoara

În Timișoara, de dimineață și până seara soarele va sta ascuns în spatele norilor, va fi o zi înnorată. Totuși, această zi nu prezintă șanse de apariție a ploilor. Meteorologii au anunțat că maxima se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar minima din timpul nopții va coborâ până la 10 grade.

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.