Prognoza meteo ANM pentru luni, 1 februarie 2021. Meteorologii anunta ploi pe arii extinse si conditii de polei!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 31 ian 2021, 16:21
ANM anunta pentru ziua de luni, 1 februarie, ploi si conditii de polei in zonele sudice ale tarii.

Prognoza meteo pentru ziua de luni, 1 februarie, a fost anunțată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Iată cum va fi vremea în București și în țară.

ANM a emis prognoza meteo pentru luna februarie 2021, și conform acesteia, se vor inregistra modificări considerabile ale valorilor termice pentru începutul de lună. Dupa o zi de duminica mai rece in majoritatea zonelor tarii, ANM anunță că incepand de luni, 1 februarie vor fi temperaturi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, în aproape intreaga tara, insa vor mai persista ploile si se forma polei pe alocuri.

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), vremea va fi mai calda decât în mod normal la aceasta data în regiunile sudice şi în cele intracarpatice, dar rece în nord-est.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 grade în Moldova şi 12 grade în sudul litoralului, iar cele minime se vor situa, în general, între -5 şi 5 grade.

Cerul va fi mai mult noros în vestul, nordul şi centrul teritoriului, precum şi la munte, iar în restul ţãrii înnorarile vor fi temporare.
Se vor semnala precipitaţii mai ales sub forma de ninsoare în Moldova şi la munte, mixte în Maramureş şi Transilvania şi local, mai ales ploi, în celelalte regiuni.
Pe alocuri în Moldova şi izolat în rest, se va semnala polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificari pe crestele montane şi în sud-est.
Local, îndeosebi dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţa.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Vremea în București

Luni, in capitala, vremea va fi calda pentru aceasta data. Cerul va avea înnorari şi, mai ales în primele ore ale zilei, va ploua slab şi vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maxima se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minima va fi de 1-2 grade. Mai ales spre sfârşitul intervalului va aparea ceaţa.

Vremea în Brașov

In Brașov cerul va fi predominant noros si apar din nou ninsorile, temperatura maximă atingând valoarea de 9 grade Celsius, iar temperatura minimă de 0 grade Celsius.

Vremea în Iași

Ziua de luni aduce o vreme predominant inchisa la Iași si se vor semnala ninsori slabe. Temperaturile vor mai scadea fata de duminica mai ales in timpul noptii. Ziua, maxima se va situa în jurul valorii de 1 grad Celsius, iar cea din timpul noptii va fi de -4 grade Celsius.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru duminica, 31 ianuarie 2021. Meteorologii anunta vreme inchisa si precipitatii pe arii extinse!

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru sambata, 30 ianuarie 2021. Meteorologii anunta o incalzire a vremii in majoritatea regiunilor! Iata unde apar ploi si lapovita!