Prognoza meteo ANM pentru luni, 11 ianuarie 2021. Vremea se va mentine rece! Meteorologii au emis o noua atentionare Cod Galben de ninsori si viscol!

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 10 ian 2021, 15:57

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza meteo pentru duminica, 11 ianuarie 2021. Iată ce se întâmplă cu vremea!

Dupa un weekend cu multe ninsori si temperaturi scazute, urmeaza o saptamana la fel se rece. Luni se va mentine o vreme mohorata si friguroasa de iarna. În jumătatea sudică şi la munte vin alte precipitaţii, ce pot acumula cantităţi importante de apă. Vorbim în principal despre ninsori, dar, în sud-est, o să cadă și lapoviţă şi se va depune polei.

Vântul se înteţeşte în sud, în sud-est şi la munte, iar la altitudini mari va viscoli ninsoarea cu viteze ce vor trece de 70 de km/h.

Maximele se încadrează între -2 şi 5 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

Potrivit ANM, in intervalul 10 ianuarie, ora 10:00 – 13 ianuarie, ora 10:00, vor fi perioade în care se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării, iar în jumătatea de sud se vor acumula cantități, local de peste 15...30 l/mp.

T emporar va ninge și se va depune strat de zăpadă, local consistent, iar în sudul Câmpiei Române, Bărăgan și Dobrogea vor fi și intervale cu lapoviță și ploaie și se

va forma polei.

În a doua parte a săptămânii viitoare, vremea va deveni mai rece decât în mod normal pentru această perioadă. Local și temporar va mai ninge.


Meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de ninsori si viscol!

ANM a emis o atentionare Cod Galben de ninsori abundente si vant puternic in interval 10 ianuarie, ora 18:00 – 11 ianuarie, ora 14:00

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Astfel, in cursul nopții de duminică spre luni (10/11 ianuarie), însudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în Munții Banatului și în zona Carpaților Meridionali, iar în prima parte a zilei de luni (11 ianuarie) mai ales în Muntenia și zona Carpaților de Curbură vor predomina ninsorile, moderate și însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, ce va depăși local 10...20 cm și izolat 30...40

cm.

Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45...55 km/h în regiunile sudice și de 60...70 km/h în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, temporar viscolind ninsoarea.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru duminica, 10 ianuarie 2021. Vremea devine rece! Meteorologii anunta din nou ninsori, vant si polei!

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru sambata, 9 ianuarie 2021. Meteorologii anunta temperaturi scazute, precipitatii mixte si formare de polei!


Vremea în București

Luni, in capitala, cerul va fi noros şi va ninge în general moderat cantitativ. Se va depune strat de zãpadã neuniform, cu grosime în general de 8…10 cm. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri noaptea.

Temperatura maximã va fi de 0…1 grad, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de -3 grade.


Vremea în Brașov

In Brașov, începutul acestei zile ne va întâmpina cu cer predominant înnorat. Va mai continua sa ninga moderat. Temperatura maximă va fi de 1 grad Celsius, iar temperatura minimă va fi de -3 grade Celsius, pe timpul noptii.


Vremea în Iași

In Iași, această zi ne va întâmpina cu cer predominant înnorat. În timpul zilei, cerul se va păstra înnorat si ninsoarea se va opri. Meteorologii au anunțat că maxima se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar minima din timpul nopții va coborâ până la -3 grade.