Prognoza meteo ANM pentru luni, 14 iunie 2021. Cum arată vremea la început de săptămână?

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 13 iun 2021, 14:00
ANM a anunțat prognoza meteo la început de săptămână
Sursa: unsplash

După un weekend ploios, Administrația Națională de Meteorologie anunță și un început de săptămână cu ploi și temperaturi în scădere. Cum arată prognoza meteo pentru luni, 14 iunie 2021?

În weekendul ce a trecut, ploile au pus stăpânire pe România, în majoritatea regiunilor înregistrându-se averse puternice, însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea la început de săptămână, precizând daca vor dispărea sau nu ploile.

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

Veștile despre vreme nu sunt deloc bune la început de săptămână. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță averse și instabilitate atmosferică accentuată în perioada următoare.

Astfel, ploile vor cuprinde din nou întreg teritoriul țării, astfel că atmosfera va fi una închisă.

Mai mult decât atât, în România va pătrunde un val de aer rece, astfel că temperaturile vor scădea comparativ cu zilele precedente. Maximele termice nu vor depăși 24 de grade, în timp ce minimele vor fi cuprinse între 4 și 6 grade. Deși ploile au fost nelipsite săptămâna trecută, temperaturile s-au menținut ridicate, lucru care nu se va întâmpla și pe parcursul zilei de luni.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Vremea în București

Săptămâna debutează cu vreme închisă și ploi în București. Meteorologii anunță averse și furtuni de scurtă durată, intensificări ale vântului, tunete și fulgere. Temperturile vor fi în ușoară scădere în cursul zilei de luni, comparativ cu ziua precedentă, astfel că maxima va urca până la 20 de grade.

Noaptea, ploile se vor opri, iar cerul se va însenina, însă se va face ceva mai frig, minima fiind de 11 grade.

Vremea în Brașov

Ploile își vor face apariția și la Brașov în cursul zilei de luni, astfel că sunt anunțate averse însoțite de descărcări electrice. Dacă în weekend temperaturile au fost destul de ridicate, prima zi a săptămâni aduce o răcire a vremii, maxima fiind de 14 grade.

Ploile vor continua la Brașov și după lăsarea serii, iar temperatura minimă nu va depăși 9 grade.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru vineri, 11 iunie 2021: Nu scăpăm de ploi!

Vremea în Oradea

Dacă în majoritatea zonelor țării va ploua, săptămâna va începe cu vreme în general frumoasă la Oradea. Meteorologii anunță un cer parțial însorit și o temperatură maximă de 21 de grade.

Nici în timpul nopții nu va ploua, chiar dacă cerul va fi mai mult noros, însă temperatura din termometre va scădea, minima situându-se în jurul valorii de 11 grade. 

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru joi, 10 iunie 2021: Vremea, extrem de caldă! Ce temperaturi vor fi