Prognoza meteo ANM pentru luni, 17 mai 2021. Temperaturile scad in aproape toata tara! Meteorologii anunta ploi si chiar ninsori pe crestele montane!

Author: Ana Filip
Actualizat: 16 mai 2021, 20:43
Prognoza meteo anunțată de ANM pentru 17 mai 2021.
Sursa: unsplash.com

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a anuntat prognoza meteo pentru luni, 17 mai 2021. Iata cum va fi vremea la inceputul saptamanii?

Daca saptamana precedenta vremea a fost foarte schimbatoare de la o zi la alta, inregistrandu-se atat temperaturi mai ridicate de cat data la care ne afla, insa si ploi spre finalul intervalului, in saptamana urmatoare meteorologii anunta ploi mai insemnate cantitativ in aproape toata tara, dar si temperaturi mai scazute decat in mod normal pentru aceasta perioada. ANM a transmis faptul ca precipitatiile sub forma de ploaie se vor extinde pe toata durata saptamanii.

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

Administratia Naționala de Meteorologie (ANM) a anunta pentru ziua de luni, 17 mai 2021, vreme ploioasa in aproape toate regiunile tarii si chiar ninsori pe crestele montane inalte. Temperaturile scad mai ales in zonele de vest, nord-vest, fiind mai scazute decat media pentru aceasta perioada in care ne aflam.

Precipitatiile dub forma de ploaie se vor semnala mai cu seama in a doua parte a zilei de luni, 17 mai 2021, si chiar la inceputul noptii, cand vor aparea si descărcări electrice in partea

de vest, centru si nord ale tarii, iar in zonele de munte precum si in Subcarpati si pe alocuri in restul tarii.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

ANM anuntat faptul ca precipitatiile vor atinge cantitati de apa ce vor depasi local 15 l/mp şi izolat, mi ales la munte si în partea de nord-vest, 20-25 l/mp si se vor semnala si conditii de grindina.

Totoda vantul va sufla slab pana la moderat, cu unele intensificari pe alocuri, în special in timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor situa intre 17 si 26 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse intre 6 si 16 grade Celsius.

Vremea in Bucuresti

Luni, 17 mai 2021, in Capitala, valorile termice, mai ridicate decat in ziua precedenta, se vor situa in jurul celor normale pentru aceasta data.

Cerul va fi variabil, cu innorari cu precadere seara, dar si prima parte a noptii cand vor fi posibile ploi si descarcări electrice. Vântul va sufla in general moderat. Temperatura maxima va fi de 22 de grade Celsius, iar cea minima de 11 grade Celsius.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru duminică, 16 mai 2021. Vreme instabila in aproape toata tara! Meteorologii anunta ploi, descarcari electrice si chiar intensificari ale vantului!

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 15 mai 2021: Vremea se încălzește! Ce temperaturi vor fi