Prognoza meteo ANM pentru luni, 22 martie 2021: Vreme deosebit de rece! Meteorologii au emis o informare de precipitatii mixte si vant puternic in unele zone!

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 22 mar 2021, 19:01
Meteorologii anunta o racire accentuata a vremii la inceputul saptamanii.

Vremea va fi deosebit de rece incepand de duminica noapte pana marti, potrivit prognozei emisa de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

In cursul zilei de duminica, meteorologii au lansat o noua informare meteo in care avertizeaza asupra racirii accentuate a vremii in urmatoarele doua zile, cand se vor semnal si precipitatii pe arii extinse, dar si intensificari ale vantului pe alocuri.

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), in intervalul 21 martie, ora 23:00- 23 martie, ora 10:00, aria precipitațiilor moderate cantitativ (15-20 l/mp) va cuprinde treptat sudul și sud-estul țării, unde vor fi ploi, lapoviță, dar și perioade cu ninsoare.


In Carpații Meridionali si de Curbura va ninge si se va depune strat nou de zapada.
Totodata, precipitații slabe sub forma de ninsoare se vor semnala pe arii mici si in Transilvania, dar si in restul zonei montane, iar vantul va avea intensificari temporare mai ales in Dobrogea si in Muntenia si la munte, ajungand la viteza de 40-50 km/h.

Astfel, vremea se anunta deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, iar pe parcursul zilei de luni în regiunile sudice și sud-estice valorile termice vor fi cu 10 grade mai scăzute față de

mediile climatologice ale perioadei.

De asemenea, ANM mai informeaza si faptul ca până vineri (26 martie) vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi negative pe timpul nopților și dimineților. Urmand ca pe parcursul zilelor de marți (23 martie) și miercuri (24 martie) vantul sa se intensifice in partea estică si la munte, asociat temporar cu ninsori slabe. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru duminica, 21 martie 2021: Vremea se mentine rece! Iata unde revin ploile!

Vremea in Bucuresti

In Capitala, incepand din noaptea de duminica, vremea va fi deosebit de rece si se vor semnala precipitaii cevor persista pe toata durata zilei de luni, cu posibilitatea transformarii in lapovita. Vantul va prezenta intensificari, cu viteze de pana la 34-35 km/h.

Temperatura maxima va ajunge pana la 3 grade Celsius, iar cea minima se va situa in jurul valorii de -1 grad Celsius.

Vremea in Brasov

Luni, cerul va fi predominant innorat in Brasov si se vor semnala perioade de ploaie, cu posibilitatea de transformare in ninsoare.  Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 2 grade Celsius, in timp ce minima va fi de -6 grade Celsius.

Vantul va continua sa prezinte intensificari in timpul noptii.

Vremea in Iasi

Vremea va fi inchisa, in Iasi. Temperatura maxima se va situa in jur de 7 grade Celsius, iar cea minima va fi luni de -2 grade Celsius. Pe parcursul zilei dar si spre seara se vor semnala perioade de ploaie ce se vor mentine pana marti.

Citeste si: Cum va fi vremea de Paște 2021