Prognoza meteo ANM pentru luni, 24 mai 2021. Temperaturi în creștere și vreme frumoasă în aproape toată țara

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 23 mai 2021, 14:00
Prognoza meteo pentru luni, 24 mai 2021, anunțată de ANM
Sursa: unsplash

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea la început de săptămână. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat progonoza meteo pentru luni, 24 mai 2021. Ce se va întâmpla la nivelul întregii țări?

Săptămâna debutează cu vreme în general frumoasă și caldă în aproape toată țara. Dacă săptămâna trecută au mai fost zile cu temperaturi ușor mai scăzute și precipitații sub formă de ploaie, însoțite de vânt puternic și de descărcări electrice, pentru ziua de luni, 24 mai 2021, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță vreme frumoasă și temperaturi ridicate.

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

Meteorologii anunță că la început de săptămână, temperaturile se vor afla în creștere în toată țara, iar vremea va fi frumoasă, însă, izolat, vor mai exista și șanse de precipitații. În unele zone, temperaturile ar putea depăși valorile normale ale perioadei, maximele situându-se între 24 și 27 de grade, în timp ce minimele nocturne vor fi cuprinse între 10 și 15 grade.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că în Transilvania, Maramureș, Crișana și la munte, probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată, existând șanse ca precipitațiile să fie însoțite și de descărcări electrice și

vânt puternic. În restul țării, vremea va fi în general frumoasă și doar izolat vor mai fi șanse de precipitații, însă nu se vor acumula cantități însemnate de apă.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Vremea în București

La București, săptămâna începe cu vreme frumoasă și caldă. Meteorologii anunță că va fi parțial însorit în timpul zilei, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade.

Vântul va sufla slab și nu vor fi șanse de precipitații. În timpul nopții, temperaturile vor fi ceva mai scăzute, astfel că minimele se vor situa în jurul valorii de 14 grade. Tot după lăsarea serii se vor strânge și norii, dar nu va ploua.

Citeste si: ALERTĂ meteo mondială! Ploiele musonice vor afecta întreg globul

Vremea în Brașov

Meteorologii anunță un început de săptămână cu vreme frumoasă la Brașov, dar cu temperaturi ușor mai scăzute comparativ cu ziua precedentă. Astfel, maximele vor urca până la 21 de grade și va fi parțial însorit. Noaptea, cerul va fi parțial spre predominant noros, iar minima va fi de 11 grade.

Vremea în Timișoara

Ziua de luni va aduce vreme bună și la Timișoara.

Cerul va fi mai mult senin, soarele va străluci cu putere, iar temperatura maximă va fi de 22 de grade. Meteorologii anunță vreme bună și după lăsarea serii, cerul fiind parțial spre predominant noros. Nu vor exista șanse de precipitații, iar minima nocturnă va fi de 14 grade.

Citeste si: Cod galben de ploi şi vijelii pentru 14 judeţe din ţară. Ce zone vor fi afectate?