Prognoza meteo ANM pentru luni, 26 aprilie 2021. Ce se întâmplă cu vremea la începutul săptămânii?

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 25 apr 2021, 14:00
Prognoza meteo pentru ziua de luni, 26 aprilie 2021
Sursa: unsplash

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea luni, 26 aprilie 2021. Iată care sunt informațiile venite din partea Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

După un sfârșit de săptămână cu vreme însorită și călduroasă  în anumite zone, ziua de luni aduce vreme schimbătoare și temperaturi mai scăzute decât ar fi normal pentru data din calendar. Vor fi și ploi în anumite regiuni, astfel că săptămâna începe cu vreme destul de mohorâtă, dar vor exista și zone unde va ieși soarele. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza meteo pentru ziua de luni, 26 aprilie 2021.

Care sunt veștile venite din partea meteorologilor?

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

Săptămâna începe cu vreme schimbătoare la nivelul țării, iar dacă în cursul zilei de duminică temperaturile au fost normale pentru această perioadă, maximele termice de luni se vor situa în jurul acelorași valori, iar minimele pot coborî ceva mai mult. Astfel, maximele din termometre pot să ajungă până la 20 de grade în anumite zone.

Dacă în unele regiuni cerul va fi mai mult senin și soarele va străluci pe toată durata zilei, vor mai exista și zone din țara unde se vor strânge norii și vor mai putea apărea ploi însoțite de descărcări electrice.

Precipitații sub formă de ploaie pot să mai apară și în timpul nopții, atunci când temperaturile vor mai scădea în anumite regiuni, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că va ploua în general în toată jumătatea de nord, iar la munte, în zonele înalte, pot să apară ninsori și lapoviță.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Vremea în București

Săptămâna începe cu vreme frumoasă la București. Meteorologii anunță o temperatură maximă de 20 grade și vreme cu nori și soare pentru ziua de luni.

Meteorologii anunță că vor mai apărea ploi slabe, însoțite de descărcări electrice, în special după lăsarea serii, atunci când cerul va fi parțial noros. În schimb, temperaturile vor mai scădea, astfel că minima din termometre nu va depăși 6 grade în timpul nopții.

Vremea în Brașov

La Brașov, vremea va fi închisă în cursul zilei de luni, astfel că meteorologii anunță un cer predominant noros, dar și o temperatură maximă de 13 grade.

După lăsarea serii, meteorologii anunță ploaie și burniță, dar și o temperatură minimă de doar 4 grade, mult mai scăzută comparativ cu zilele precedente.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru vineri, 23 aprilie 2021. Revin ploile! Ce temperaturi vor fi

Vremea în Iași

Meteorologii anunță că vremea va fi frumoasă la Iași pe parcursul zilei de luni și doar pe seară se vor mai strânge norii.

Maxima din timpul zilei se va situa în jurul valorii de 12 grade. Vremea va fi urâtă după lăsarea serii și sunt anunțate precipitații sub formă de ploaie şi burniţă. Vântul mai poate prezenta intensificări de scurtă durată, iar temperatura minimă nu va depăși 4 grade.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru joi, 22 aprilie 2021. Vremea continuă să se încălzească! Ce temperaturi vor fi