Prognoza meteo ANM pentru luni, 29 martie 2021. Cu ce vreme începem săptămâna?

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 28 mar 2021, 17:17
ANM a anunțat prognoza meteo pentru ziua de luni, 29 martie 2021
Sursa: unsplash

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza meteo pentru luni, 29 martie 2021. Ce se întâmplă cu vremea la nivelul întregii țări?

La început de săptămână, vremea va fi schimbătoare în majoritatea regiunilor țării. Chiar dacă temperaturile se vor menține la valori ridicate, comparativ cu zilele precedente, precipitațiile sub formă de ploaie vor continua să apără în anumite zone, astfel că atmosfera va fi închisă.

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

Pentru ziua de luni, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță vreme caldă, dar și șanse de precipitații sub formă de ploaie în anumite zone, astfel că vremea va fi schimbătoare.

În regiunile montane va fi lapoviță, având în vedere că temperaturile vor fi ușor mai scăzute comparativ cu restul țării.

În ceea ce privește regimul termic, meteorologii anunță că temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 și 18 grade, cu cele mai mari valori în partea de sud-vest a țării. Minimele se vor situa între -3 și 5 grade, valori ușor mai scăzute comparativ cu ziua precedentă.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Vremea în București

Meteorologii anunță un început de săptămână cu vreme bună în Capitală, astfel că doar vântul va mai face probleme, prezentând intensificări de scurtă durată. Luni, temperaturile se vor menține ridicate, astfel că maxima din timpul zilei se va situa în jurul valorii de 15 grade, în timp ce minima din timpul nopții nu va trece de 4 grade. După lăsarea serii, cerul va fi mai mult senin. 

Vremea în Brașov

În regiunile montane, vremea va fi schimbătoare la început de săptămână, iar vântul va mai prezenta intensificări de scurtă durată, pe crestele montane atingând viteze mai mari. Temperaturile vor fi în creștere în cursul zilei de luni, astfel că la Brașov, maxima va atinge 9 grade, iar minima din timpul nopții va fi negativă, astfel că termometrele vor arăta -2 grade.

Noaptea, cerul va fi senin.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 27 martie 2021: Vremea se încălzește serios! Ce temperaturi vor fi

Vremea în Iași

La Iași, vremea va fi mohorâtă la început de săptămână, astfel că pe parcursul zilei de luni cerul va fi acoperit de nori și, izolat, vor mai apărea câteva averse.

Nici după lăsarea serii norii nu se vor risipi, astfel că cerul va fi parțial noros. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, în timp ce după lăsarea serii, minima va coborî până la 2 grade. 

Citeste si: Fenomen meteo neobișnuit în București. Meteorologii au emis o prognoză specială pentru zona Capitalei. Ce se va întâmpla cu vremea în orele următoare?