Prognoza meteo ANM pentru luni, 8 februarie 2021. Ce se întâmplă cu vremea la început de săptămână?

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 07 feb 2021, 14:00
Prognoza meteo anunțată de ANM pentru 8 februarie 2021
Sursa: unsplash

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea în cursul zilei de luni, 8 februarie 2021. Iată prognoza meteo actualizată.

După un weekend în care temperaturile au scăzut destul de mult, vremea se va menține în continuare rece la început de săptămână. Ziua de luni va aduce vreme închisă în majoritatea regiunilor, astfel că precipitațiile sub formă de ploaie vor cuprinde toată țara. 

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

În săptămâna ce a trecut, România s-a aflat sub influența a două mase de aer, una care a dus la apariția unor temperaturi mult mai mari  decât ar fi normal în această perioadă, în special în jumătatea

de sud-vest a țării și o a doua masă de aer, cu proprietăți polare, care a dus la o răcire accentuată a vremii, mai ales în zona de nord, nord-est și zona Moldovei. După un weekend cu vreme schimbătoare și temperaturi mai scăzute, ziua de luni aduce vreme mohorâtă, precipitații sub formă de ploaie și temperaturi comparabile cu cele din weekend.

Vântul va sufla slab până la moderat și va mai prezenta intensificări în zonele montane, unde rafalele vor depăși 80 km/h, în timp ce în celelalte regiuni, vântul va sufla în general cu viteze de 40...60

km/h. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică de vreme rea, valabilă în intervalul 07 februarie, ora 10:00 – 09 februarie, ora 12:00. Potrivit informațiilor oficiale, în cursul zilei de luni va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și izolat 30...35 l/mp în vest, nord-vest, precum și în zona de munte.

În zonele montane, la altitudini sub 1800 m, ploile vor duce la topirea zăpezii.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru vineri, 5 februarie 2021. Vreme închisă și precipitații în partea de nord a țării

Vremea în București

La București, săptămâna începe cu vreme destul de urâtă, astfel că meteorologii anunță că în timpul zilei de luni vor fi precipitații sub formă de ploaie.

Temperatura maximă din timpul zilei se va situa în jurul valorii de 12 grade. Dacă ziua atomosfera va fi închisă, după lăsarea serii se vor risipi norii, cerul va fi mai mult senin, iar temperatura minimă va fi de 7 grade.

Vremea în Brașov

La Brașov, meteorologii anunță vreme schimbătoare în cursul zilei de luni, astfel că mai sunt posibile ceva averse de ploaie, însă precipitațiile nu vor fi însemnate din punct de vedere cantitativ.

Maxima de luni va urca până la 14 grade, în timp ce minima din timpul nopții va coborî până la 2 grade. Noaptea, cerul va fi în continuare acoperit de nori și mai sunt șanse de precipitații sub formă de ploaie.

Vremea în Iași

După ce în weekend vremea a fost foarte rece, luni, la Iași se va face mai cald, astfel că în timpul zilei maxima va fi de 3 grade.

Nu va mai ninge, însă vor mai fi ploi slabe. Noaptea, cerul va fi parțial spre predominant noros, va mai ploua slab,  iar minima va fi de 1 grad. 

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 3 februarie 2021. Vreme deosebit de caldă în cea mai mare parte a țării