Prognoza meteo ANM pentru marti, 16 februarie 2021. Gerul cumplit cuprinde mai multe zone din tara! Unde se vor inregistra temperaturi de -20 de grade Celsius?

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 16 feb 2021, 16:38
Meteorologii anunta o racire accentuata a vremii in zilele urmatoare.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a anuntat cum va fi vremea in cursul zilei de marti, 16 februarie 2021. Iata prognoza meteo actualizata.

Dupa un weekend in care temperaturile au scazut destul de mult, vremea se va mentine in continuare extrem de rece la inceput acestei saptamani. Ziua de marti va aduce vreme geroasa în majoritatea regiunilor si se vor inregstra temperaturi extrem de scazute de pana la -20 de grade Celsius mai ales pe timpul diminetii si al noptii.

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

Potrivit meteorologilor de la ANM (Administrația Națională de Meteorologie), vremea de marti, 16 februarie 2021, va fi în general însorită în toate zonele țării, insa deosebit de rece.

ANM a emis o atentionare meteorologica valabila in intervalul 15 februarie, ora 20:00 – 17 februarie, ora 10:00, conform careia in nordul, centrul și estul țării, vremea va fi deosebit de rece, local geroasa dimineața si noaptea, iar în cursul nopții de marți spre miercuri (16/17 februarie) și în regiunile sudice.

În aceste zone temperaturile minime se vor încadra, în general, între -15 și -10 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî până în jurul a -20 de grade.

De asemenea meteorologii au anuntat ca maximele termice din cursul zilei de marți (16 februarie) vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -6 și 0 grade.

Izolat, mai apar fulguieli, iar vantul se mentine activ in masivele sudice.

Citeste si: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni? Ne pregătim sau nu de primavară?

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Vremea în București

În Capitală, vremea va fi geroasa.

Maxima va ajunge pana la – 2 grade Celsius. Spre seară, se răcește considerabil, iar noaptea se vor inregistra –8 grade Celsius. Șansele de precipitații sunt mici, iar vântul va sufla slab, cu 9 km/h.

Vremea în Brașov

Va fi ger naprasnic în Brașov, unde minima va fi de –12 grade Celsius. Pe timpul zilei se vor înregistra –2 grade Celsius, iar vântul va sufla slab, cu 10 – 11 km/h.

Vremea în Iași

In Iasi va aparea soarele dar va continua sa fie extrem de frig. Temperatura maximă va fi in jur de –4 grade Celsius, după cum arată prognoza meteo ANM. Și vântul va sufla destul de puternic, cu 19 km/h. Vor fi –10 grade Celsius în timpul nopții, dar temperatura resimțită va fi mult scazuta.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 13 februarie 2021. Meteorologii anunță o răcire accentuată a vremii

Citeste si: Câți centimetri măsoară stratul de zăpadă la Rânca, Sinaia, Predeal sau Poiana Brașov