Prognoza meteo ANM pentru marți, 17 noiembrie. Ploi slabe in multe zone din tara si lapovita in regiunile montane!

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 16 nov 2020, 17:26
Vremea va intra intr-un proces de racire incepand de marti, 17 noiembrie 2020.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza meteo pentru ziua de marți, 17 noiembrie. Iată cum va fi vremea la nivelul întregii țări.

După ce săptămâna trecută vremea a fost inca destul de blanda pentru perioada in care ne aflam, meteorologii anunță o zi de marți cu vreme inchisa, cu ploi slabe chiar, in mare parte a tarii, dar si cu ceata densa si extrem de periculoasa pentru traficul rutier Astfel, ploile slabe vor aparea în nordul, vestul si sud-estul extrem, inca din noaptea de luni spre marti, iar în zona montană înaltă se vor transforma în lapoviţa şi ninsoare.

In rest, cerul va fi variabil, dar în zonele joase se va forma ceață.


Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, temperaturile maxime, vor fi in cea mai mare parte a tarii apropiate de cele normale în a doua decadă a lunii noiembrie, se vor încadra între 5-6 grade în nordul Moldovei şi 14-15 grade în estul Munteniei şi în Dobrogea.


Începând cu orele serii, aria de nebulozitate şi ploi va cuprinde treptat regiunile din jumătatea de sud-est, iar ceaţa se va forma pe spaţii mici, în special în vestul teritoriului.
Izolat, îndeosebi în centru şi în est, se vor cumula cantităţi de apă de 10…15 l/mp. La munte, la altitudini de peste 1700 m, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în în sudul Banatului şi pe litoral.
Minimele termice, mai ridicate decât cele specifice datei, vor fi cuprinse în general între 2 şi 9 grade.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: Prognoza meteo duminica, 15 noiembrie: Un val de aer rece loveste Romania

Citeste si: Prognoza meteo 16 noiembrie 2020: Iarna isi intra in drepturi in toata tara!

Vremea în București

In Capitală, va fi ceață spre dimineață, vântul va sufla slab, iar minima nopții va fi de 0°C. Vor fi înnorări trecătoare ziua, dar mai persistente în cursul serii şi al nopţii când temporar va ploua.
Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 12 grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade.

În special în orele dimineţii şi cu precădere în zona preorăşenească, vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea în Brașov

In Brașov cerul va fi preponderent noros, temperatura maximă atingând pragul de 10 de grade Celsius, iar temperatura minimă de 4 grade Celsius.

Vremea în Iași

Ploile isi fac si aici aparitia. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, în timp ce minima anunțată de meteorologi nu va depăși 3 grade.