Prognoza meteo ANM pentru marti, 29 septembrie 2020. Revin ploile! ANM a emis o avertizare Cod Galben de ploi torentiale in mare parte din tara!

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 29 sep 2020, 10:33
Meteorologii au emis prognoza meteo pentru marti, 29 septembrie 2020.

ANM a actualizat prognoza meteo pentru ziua de marti, 29 septembrie. Vremea se va raci accentuat! Temperaturile nu vor depasi in Bucuresti 22 de grade Celsius.

In saptamana 28 septembrie – 5 octombrie 2020, mediile valorilor termice se vor situa in general în jurul celor specifice pentru aceasta perioada, posibil ușor mai ridicate in regiunile extracarpatice.
Cantitatile de precipitatii estimate pentru acest interval vor fi crescute in cea mai mare parte a țării, dar mai ales in jumatatea sudica.

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

Vremea se va raci fata de ziua de luni.

Cerul va avea innorări și vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă, ziua în majoritatea zonelor țării, iar noaptea în regiunile din jumătatea nordică și doar izolat în rest. În cursul nopții, în zona montană, la peste 1800 m, trecător vor fi precipitații mixte. Pe arii restrânse, îndeosebi în nord, centru, est și la munte, cantitățile de apă vor fi însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană, iar local și temporar și în regiunile sudice.
Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 24 de grade, iar cele minime între 9 și 14 grade, mai ridicate pe litoral, spre 17 grade.

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 28 septembrie, ora 18:00- 29 septembrie, ora 12:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferica temporar accentuata, ploi insemnate cantitativ

In Oltenia, Moldova și local în Muntenia, Transilvania și Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în Moldova și în zona de munte, 40...60 l/mp.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Ploi și manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala și în restul teritoriului, iar în sud-est și vest vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale în general de 45...55

km/h.

Vremea in Bucuresti

In capitala, vremea se va raci fata de ziua anterioara. Cerul va avea înnorări mai ales ziua, temporar va ploua, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 22-23 de grade, iar cea minimă de 11-13 grade Celsius. Pe timpul noptii, cerul va fi noros, iar maxima de 12 grade Celsius.

Vremea in Constanta

Pe litoral, temperatura va fi rece, maxima zilei 25 de grade, dar se anunță ploi și furtuni. De altfel, vântul va bate cu putere, probabilitate de furtuni cu descărcări electrice fiind de 60%. Noaptea, cerul este noros și se vor înregistra doar 15 grade C, rafalele de vânt fiind destul de puternice.

Vremea in Brasov

Vremea se raceste si in Brasov.

Marti, 29 septembrie sunt anuntate ploi, iar temperatura maxima diurna va fi de 16 grade Celsius. Pe timpul nopții minima va scădea la 7 grade Celsius și va continua sa ploua.

Citeste si: A venit prima ninsoare in Romania! Temperatura a ajuns la 1 grad Celsius si zapada s-a asezat!

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru vineri, 25 septembrie. Vremea se schimbă radical!

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?