Prognoza meteo ANM pentru marti, 6 octombrie 2020. Meteorologii anunta ploi abundente. Care sunt regiunile vizate

Author: Luiza Stama
Actualizat: 05 oct 2020, 14:16
Cod galben de ploi

Vremea se anunta schimbatoare marti, 6 octombrie, iar ANM a dat un avertisment cod galben de ploi, in jumatatea de vest a tarii.

La inceput de octombrie, vremea este in schimbare, iar ploile incep sa isi faca aparitia, dupa o perioada insorita si cu temperaturi mai ridicate decat media perioadei.

ANM anunta vreme in general innorata, cu cod galben de ploi, valabil pentru jumatatea de vest a Romaniei.

" In intervalul mentionat, instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata, la inceput in Banat, Crisana, Maramures, apoi si in vestul si nordul Olteniei, Transilvania, nord-vestul si nordul Munteniei, precum si in cea mai mare parte a Moldovei.

Vor fi perioade cu averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor depasi 25...35 l/mp si izolat 50...60 l/mp. Vantul va avea intensificari la munte, cu viteze mai mari pe creste (rafale de peste 85...95 km/h), iar local si temporar si in vest si in nord-est (rafale in general de 50...60 km/h).", potrivit ANM.

Vremea in principalele regiuni

Astfel, in Muntenia, temperatura maxima va fi de 23/30 grade Celsius, in timp ce temperatura minima va fi de 13/17 grade Celsius.

In Dobrogea, temperatura maxima va fi de 22/29 grade Celsius, in timp ce temperatura minima va fi de 17/19 grade Celsius.

In Transilvania, temperatura maxima va fi de 18/22 grade Celsius, in timp ce temperatura minima va fi de 9/13 grade Celsius.

In Moldovei, temperatura maxima va fi de 18/26 grade Celsius, in timp ce temperatura minima va fi de 11/18 grade Celsius.

In Oltenia, temperatura maxima va fi de 20/25 grade Celsius, in timp ce temperatura minima va fi de 11/16 grade Celsius.

In Banat, temperatura maxima va fi de 20/23 grade Celsius, in timp ce temperatura minima va fi de 10/14 grade Celsius.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

In Crisana, temperatura maxima va fi de 19/22 grade Celsius, in timp ce temperatura minima va fi de 10/14 grade Celsius.

In Maramures, temperatura maxima va fi de 18/20 grade Celsius, in timp ce temperatura minima va fi de 9/12 grade Celsius.

Vremea in principalele orase

La Bucuresti vom avea un cer innorat, temperatura maxima va fi de 28 de grade, in timp ce temperatura minima de 15 grade Celsius.

Cerul in Constanta se va mentine partial innorat, temperatura maxima va fi de 24 de grade Celsius, iar temperatura minima de 19 grade Celsius.

In Brasov cerul va fi partial innorat, temperatura maxima atingand pragul de 22 de grade Celsius, iar temperatura minima de 10 grade Celsius.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru weekend. Cum va fi vremea la final de săptămână?

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru vineri, 2 octombrie 2020. Meteorologii anunta o incalzire treptata a vremii! Unde vor mai aparea ploi?