Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 2 septembrie 2020. Meteorologii anunta o vreme la extreme!

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 21 nov 2020, 00:55
Meteorologii au emis prognoza meteo pentru miercuri, 2 septembrie 2020.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru miercuri, 2 septembrie. Vremea continua sa fie excesiv de calda in estul tarii, dar vor aparea si furtuni in partea de vest.

Vremea de miercuri, 2 septembrie 2020, potrivit specialiștilor în meteorologie de la ANM va fi marcata de 2 atenționări de cod galben în tara, respectiv cod galben de instabilitate atmosferica în jumătatea de Vest a României și cod galben de canicula și disconfort termic în jumătatea de Est a României.

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

„In intervalul menționat, la început în Banat, Crișana, apoi în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter

torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.”, au anuntat meteorologii pe site-ul ANM.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

In timp ce in regiunile sudice și estice disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 33…36 de grade și izolat 37...38 de grade în Lunca Dunării.

Vremea in Bucuresti

In Bucuresti vom avea un cer senin, temperatura maximă va fi de 33 de grade, în timp ce temperatura minimă de 20 grade Celsius.

Vremea in Constanta

Cerul in Constanta se va menține patial senin, temperatura maxima va fi de 28 de grade Celsius, iar temperatura minimă de 21 grade Celsius.

Vremea in Brasov

In Brasov cerul va fi partial senin, temperatura maximă atingând pragul de 27 de grade Celsius, iar temperatura minimă de 14 grade Celsius.

Citeste si: ANM a emis o avertizare meteo cod galben de caniculă. Zonele din țară unde vremea va deveni deosebit de caldă în zilele următoare

Citeste si: Ce temperatură are apa mării în perioada 1- 6 septembrie, în Mamaia, Vama Veche, Eforie sau Costinești