Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 30 septembrie 2020. Meteorologii anunta ploi si temperaturi scazute in aproape toata tara! Cod Galben de ploi abundente!

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 29 sep 2020, 16:37
ANM anunta vreme ploioasa si pentru ziua de miercuri, 30 septembrie 2020

ANM anunta vreme rece si ploi pentru ziua de 30 septembrie 2020, in mai multe regiuni ale tarii.

In saptamana 28 septembrie – 5 octombrie 2020, mediile valorilor termice se vor situa in general în jurul celor specifice pentru aceasta perioada, posibil ușor mai ridicate in regiunile extracarpatice.
Cantitatile de precipitatii estimate pentru acest interval vor fi crescute in cea mai mare parte a țării, dar mai ales in jumatatea sudica.

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

Cerul va fi mai mult noros.

În regiunile intracarpatice, la munte, precum și în Moldova, va continua să plouă și prin acumulare se vor înregistra cantități de apă mai însemnate. Trecător, în zona montană, la altitudini de peste 1800 m se vor semnala precipitații mixte. În restul teritoriului, ploile vor fi pe arii restrânse și în general slabe cantitativ. Îndeosebi pe parcursul zilei, vântul va avea intensificări temporare în regiunile sudice și centrale, precum și la munte, cu rafale ce vor depăși 55…60 km/h în Oltenia, sud-vestul Munteniei și pe crestele Carpaților Meridionali.
Temperaturile maxime se vor încadra între 11…12 grade în depresiuni și 21…22 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 și 15 grade.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru marti, 29 septembrie 2020. Revin ploile! ANM a emis o avertizare Cod Galben de ploi torentiale in mare parte din tara!

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

ANM a emis o noua avertizare COD GALBEN

In intervalul 29 septembrie, ora 11:00- 30 septembrie, ora 10:00, ANM a emis o noua avertizare Cod Galben de ploi insemnate cantitativ, instabilitate atmosferică temporar accentuata

In Moldova, local în Transilvania, Maramureș și la munte vor fi perioade în care va ploua însemnat cantitativ și în care, îndeosebi în Moldova, se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată (averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină).

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și pe arii restrânse, mai ales în Moldova, 40...60 l/mp.

Miercuri (30 septembrie) și  joi (01 octombrie) în vestul, centrul și nordul țării precum și la munte va ploua, iar prin acumulare cantitățile de apă vor fi însemnate.

Vremea in Bucuresti

In capitala, vremea va fi apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va avea înnorări și trecător vor fi condiții de ploaie slabă. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare pe parcursul zilei, cu rafale în jurul a 50 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 12…13 grade.

Vremea in Constanta

Pe litoral, temperatura maximă va fi de 21 de grade C, iar cerul predominant noros.

Vântul va bate puternic, cu 22 de km/h și există probabilitatea de furtuni cu descărcări electrice. Noaptea, cerul este predominant noros, iar vântul va bate tare cu 28 de km/h.

Vremea in Brasov

Vremea se raceste si in Brasov. Miercuri, 30 septembrie sunt anuntate din nou ploi, iar temperatura maxima diurna va fi de 13 grade Celsius. Pe timpul noptii minima va scadea la 8 grade Celsius si va continua sa ploua.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?