Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 6 ianuarie 2021. Vreme cu temperaturi de primavara in zonele joase si ninsori la munte!

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 05 ian 2021, 15:41

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza meteo pentru miercuri, 6 ianuarie. Iată ce se întâmplă cu vremea!

La inceputul anului 2021, meteorologii au anunțat prognoza pentru următoarele două săptămâni. În primele zile de prognoză vremea continuă să fie caldă, ca si până acum, însă temperaturile vor scădea treptat urmând ca în intervalul 10 – 17 ianuarie media maximelor să se situeze în jurul valorii de 0 grade.

Prognoza meteo ANM, 6 ianuarie, pentru principalele regiuni

Chiar daca atmosfera va fi destul de mohorâtă iar în jumătatea de nord a țării o să plouă pe arii extinse, temperaturile inregistrate vor fi peste media perioadei la ne aflam. In

restul tarii, doar în primele ore ale zilei mai găsim ceva înnnorari și ploi slabe.
Apoi, cerul se degajează și zărim și soarele din când în când. Vântul se întețește în regiunile sudice și în zona de munte, iar în Carpații Orientali și Meridionali continuă să ningă. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 14 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în sudul și în sud-estul extrem.

In Dobrogea și Bărăgan, va ploua în prima parte a zilei. Apoi, iese soarele și se face din nou mult mai cald decât ar fi normal. La amiază se va atinge maxima națională, de 14 grade Celsius.
In nordul Munteniei și în sudul Moldovei prindem vreme închisă. Vor fi înnorări, o să plouă, iar temperaturile ajung la valori de primăvară: 12 grade Celsius.

In nordul Moldovei și în Bucovina se anunță o zi destul de mohorâtă, cu ploi în zonele de câmpie și ninsori slabe la munte.
Innorari persistente vor fi și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Va ploua în cea mai mare parte a zilei, iar maximele se opresc la 5...6 grade Celsius.

In zona de Vest va fi o vreme schimbătoare, cu ploi acum, dimineața, dar și scurte momente însorite după orele prânzului.

Temperaturile vor urca până la 7...8 grade.

In Transilvania nu prea zărim soarele. Atmosfera se menține închisă toată ziua și va ploua în zonele joase. La munte, în special pe crestele Carpaților Meridionali, vântul rămâne activ și se anunță ninsori slabe.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

In Oltenia continuă să plouă în primele ore ale zilei, însă, mai apoi, iese soarele.

În zonele mai înalte se întețește vântul și va ninge slab, iar maximele se opresc la 11 grade Celsius.


Vremea în București

În capitala, vremea rămâne foarte caldă pentru data din calendar. În prima parte a zilei vor fi înnorări. Mai apoi, avem parte și de scurte momente însorite, iar, după-amiază, se pornește vântul, care va sufla cu viteze de până la 40 de km/h.

Maxima ajunge până la 9-10 grade Celsius. La noapte vor fi condiții de ceață și se face mai răcoare, iar temperaturile coboară până la 2 grade.

Vremea în Brașov

La munte, innorările persistă, iar în Carpații Occidentali și în vestul Meridionalilor se anunță ninsori și lapoviță. La altitudini mari vor predomina ninsorile, iar vântul se întețește în Munții Banatului și în Carpații Meridionali.
In Brasov, in timpul zilei, cerul se va păstra înnorat, dar va aparea si soarele. Temperatura maximă va fi de 9 grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 2 grade Celsius.

Vremea în Iași

In Iasi, dispar ploile, iar cerul va fi predominant insorit pe tot parcursul zilei de miercuri. Meteorologii au anunțat că maxima se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar minima din timpul nopții va coborâ până la 4 grade.  

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru duminică, 3 ianuarie. Unde va ploua cel mai mult

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru marti, 5 ianuarie 2021. Meteorologii au emis o avertizare Cod Portocaliu de viscol puternic si ninsori abundente! Iata zonele vizate!