Prognoza meteo ANM pentru sambata, 20 februarie 2021. Meteorologii au emis o avertizare de ninsori, lapovita si polei! Iata zonele vizate!

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 19 feb 2021, 16:43
ANM anunta pentru ziua de sambata, 20 februarie, ninsori, lapovita, ploi si conditii de polei in multe zone ale tarii.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a anuntat cum va fi vremea in cursul zilei de sambata, 20 februarie 2021. Iata prognoza meteo actualizata.

Daca in ultimele zile gerul napraznic a cuprins aproape intreaga tara si s-au inregistrat temperaturi extrem de scazute, mai ales noaptea si dimineata, meteorologii anunta o usoara incalzire a vremii pentru ziua de sambata, 20 februarie, insa isi vor face aparitia ninsori, lapovita si chiar depuneri de polei care vor ingreuna traficul, in multe zone din tara.

Meteorologii de la ANM au emis o informare meteo de ninsori, lapoviță și posibile depuneri de polei, care va intra in vigoare de vineri seară până sâmbătă la ora 18.00

și va fi valabilă la nivelul întregii țări, inclusiv în Bucuresti, unde temperaturile vor scădea până la -4 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

Potrivit prognozei emise de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), in intervalul 19 februarie, ora 20:00 – 20 februarie, ora 18:00, în nordul, nord-estul și local în centrul teritoriului, iar din dimineața zilei de sâmbătă (20 februarie) și în regiunile sud-vestice și pe arii restrânse în cele sudice, vor fi perioade în care se vor semnala precipitații sub formă de ninsoare și precipitații sub formă de lapoviță și

ploaie, care vor favoriza formarea poleiului. La munte temporar va ninge.

In Moldova, Dobrogea și Muntenia vor predomina ninsorile, în Banat și Crișana vor fi mai ales ploi, iar în celelalte zone precipitații mixte. Pe arii restrânse se va depune polei. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări pe crestele montane
Ninsorile vor fi în general moderate cantitativ (cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 10…15 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri consistent.


In ceea ce priveste regimul termic, valorile maxime se vor încadra între -5 grade în nordul Moldovei și în jurul a 10 grade în Banat, iar cele minime, în general, între -6 și 2 grade.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru vineri, 19 februarie 2021. Vremea se mai incalzeste, dar noptile vor avea temperaturi negative!

Citeste si: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni? Ne pregătim sau nu de primavară?

Vremea în București

In Bucuresti, sambata, 20 februarie, temperaturile diurne mai cresc pana la 4 grade Celsius, fata de ziua precedenta cand se inregistrasera 0 grade Celsius la amiaza. Cerul va fi acoperit de nori, si se vor semnala perioade de ninsoare si lapovita, mai ales spre seara cand temperaturile vor ajunge la pragul de inghet.

Vremea în Brașov

In Brasov, temperaturile diurne vor atinge o maxima de 4 grade Celsius, iar minima de -5 grade Celsius, pe timpul noptii. Va ninge moderat cantitativ si se va depune strat nou de zapada.

Vremea în Iași

In Iasi cerul va fi innorat pe parcursul intregii zile de sambata si va continua sa fie frig mai ales dimineata si noaptea.

Se vor semnala perioade de ninsoare si se va depune strat nou de zapada. Temperatura maximă va fi in jur de 2 grade Celsius si –4 grade Celsius pe timpul nopții, conform prognozei meteo ANM.

Citeste si: Prognoza meteo pentru luna martie 2021! Luna Mărțisorului va aduce vreme schimbătoare