Prognoza meteo ANM pentru sambata, 3 octombrie 2020. Meteorologii anunta temperaturi cu mult peste mediile climatologice specifice datei!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 02 oct 2020, 16:09
Meteorologii anunta o incalzire a vremii in zilele urmatoare.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anuntat prognoza meteo pentru sambata. Vremea va fi frumoasa in mare parte a tarii, iar temperaturile vor fi in crestere.

Meteorologii anunta un final de saptamana cu mult soare si cu temperaturi cu mult peste mediile climatologice specifice datei la care ne aflam. Precipitațiile vor dispărea si doar izolat pot sa mai apara ploi razlete.

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

Vremea va continua să se încălzească, astfel încât valorile termice se vor situa cu mult peste mediile climatologice specifice datei în cea mai mare parte a țării.

Cerul va fi variabil și doar spre sfârșitul intervalului, în extremitatea de vest și nord-vest a teritoriului, vor fi înnorări și izolat averse și descărcări electrice.

Vântul va avea intensificări la munte, îndeosebi la altitudini mari, cu rafale de peste 80…90 km/h în jumătatea vestică a Carpaților Meridionali, iar la viteze mai mici, în general între 50 și 60 km/h, local în vest, nord-vest, est și pe arii restrânse în rest.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în marea lor majoritate, între 10 și 20 de grade, mai scăzute în depresiuni, spre 4 grade.

Dimineața și noaptea, pe arii relativ restrânse, se va forma ceață.

Vremea in Bucuresti

În București, vremea va continua să se încălzească, astfel încât valorile termice se vor situa cu mult peste cele caracteristice datei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 13…15 grade.

Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Vremea in Constanta

Pe litoral temperatura maxima va fi de 25 de grade. Cerul va fi parțial insorit, iar vantul va bate cu 26 de km/h. Nu vor mai exista sanse sa mai ploua! Noaptea, se vor înregistra 20 grade C, iar cerul va fi parțial noros. Vantul va bate cu 20 km/h. 

Vremea in Brasov

La munte se vor înregistra 24 grade C, iar cerul va fi parțial însorit. Vantul va bate slab, cu 6 km/h și sunt slabe șanse să plouă. Pe timpul nopții temperatura va fi de 12 grade C, iar vântul va bate cu 7 km/h. Cerul va fi mai mult parțial noros.