Prognoza meteo ANM pentru vineri, 18 septembrie. Vremea se răcește în toată țara, iar vântul va sufla cu putere

Author: Bianca Hriscu
Actualizat: 17 sep 2020, 14:00
ANM a anunțat cum va fi vremea vineri, 18 septembrie
Sursa: pexels

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza meteo pentru ziua de 18 septembrie. La început de weekend, vremea se răcește, iar în anumite zone pot să apară ploi de scurtă durată.

Toamna pare hotărâtă să își ceară drepturile. Astfel, după un început de septembrie cu vreme frumoasă și mult mai caldă decât ar fi normal, temperaturile sunt în scădere vineri, vântul va sufla cu putere și pot să apară precipitații sub formă de ploaie în unele regiuni ale țării.

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că vremea se va răci față de zilele anterioare, în special în jumătatea de nord a țării.

Deși temperaturile vor coborî în cursul zilei de vineri, acestea vor ajunge în jurul celor obișnuite pentru data din calendar, având în vedere că î n ultima săptămână, vremea a fost mult mai caldă decât ar fi fost normal la început de septembrie. Astfel, valorile termice din timpul zilei vor fi cuprinse între 16 și 28 de grade, iar după lăsarea serii, temperaturile se vor încadra între 4 și 14 grade. 

Vineri, la nivelul întregii țări, cerul va fi variabil și pot să apară ploi, în special la munte, în zona Carpaților Meridionali, dar și în centrul țării. Tot în cursul zilei de vineri, vântul va sufla cu putere, fiind în vigoare o atenționare meteo cod galben de vânt puternic. Astfel, în cea mai mare parte a Moldovei, în Dobrogea și în jumătatea estică a Munteniei, vântul va sufla cu viteze de 55...65

km/h și izolat în jur de 70 km/h.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru joi, 17 septembrie. În ce zone ale țării pot să apară ploi?

Vremea în București

În București, vremea se va răci în cursul zilei de vineri, cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate, însă nu există șanse de precipitații.

Vântul va sufla moderat, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, în timp ce minima va fi de 13-14 grade. 

Vremea în Constanța

Deși este jumătatea lunii septembrie, vremea se menține frumoasă la malul mării. Pentru ziua de vineri, meteorologii anunță nori și soare și o temperatură maximă de 23 de grade. Vântul va sufla cu putere, iar la rafală poate atinge viteze de 43 km/h.

În timpul nopții, cerul va si senin și se va înregistra o temperatură de 13 grade.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 16 septembrie. Vreme frumoasă în toată țara

Vremea în Brașov

La munte, vremea se strică vineri. Sunt anunțate precipitații sub formă de ploaie și o temperatură maximă de 20 de grade. După lăsarea serii, cerul va fi mai mult noros, iar temperatura va coborî până în jurul valorii de 4 grade.

Citeste si: Un val de aer rece lovește România. Unde se va înregistra ZERO grade

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?