Prognoza meteo ANM pentru vineri, 2 octombrie 2020. Meteorologii anunta o incalzire treptata a vremii! Unde vor mai aparea ploi?

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 02 oct 2020, 15:50

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) anunta ca de vineri, 2 octombrie, ploile incep sa dispara, iar vremea se va ameliora, ajungandu-se la temperaturi specifice acestei perioade.

Octombrie este din punct de vedere statistic o luna de tranzitie dinspre sezonul cald spre cel rece. In ultimii 20-30 de ani octombrie a devenit tot mai mult o luna din ce in ce mai calda, si astfel, luna de tranzitie spre sezonul rece fiind tot mai frecvent noiembrie.

Conform datelor estimate de ANM, octombrie 2020, se preconizeaza a fi intr-adevar o luna calda, cu o medie mai degraba apropiata de normalul ultimei decade a lunii septembrie, senzatia de „toamna” urmand sa se faca resimtita abia spre finalul lunii.

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

Vremea se va incalzi. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in regiunile vestice, nordice si centrale, unde pe parcursul zilei va ploua local și slab cantitativ. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte si pe arii restranse in restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 27 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 și 14 grade Celsius, mai ridicate in Dealurile de Vest si pe litoral, spre valori in jurul a 17 grade Celsius.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Vremea in Bucuresti

In capitala, vremea va fi frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 10…13 grade.

Vremea in Constanta

Pe litoral reapare soarele! Temperatura maxima va fi de 24 de grade Celsius. Cerul va fi partial insorit, iar vantul va bate cu 20 de km/h. Sunt șanse mici să plouă. Noaptea, se vor inregistra 18 grade Celsius, iar cerul va fi senin. Vantul se va intensifica pe parcursul noptii, cu 17 km/h.

Vremea in Brasov

La zona montana a Bucegilor se vor inregistra 19 grade C, iar cerul va fi partial insorit.

Vantul va bate slab, cu 6 km/h și sunt slabe șanse să plouă. Pe timpul nopții temperatura va fi de 8 grade C, iar vantul va bate cu 7 km/h. Cerul va fi predominant senin.

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?