Prognoza meteo ANM pentru vineri, 4 septembrie 2020. Vremea se raceste considerabil in toata tara!

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 21 nov 2020, 00:53
Prognoza meteo, 4 septembrie 2020 Foto(5)
Vremea se schimba radical in toata tara!

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a anuntat prognoza meteo pentru ziua de vineri. Vremea intra intr-un proces de racire peste tot in tara.

Se pare ca toamna incepe sa isi intre in drepturi in cursul zilei de vineri cand va ploua si va bate vantul in multe zone din tara. Ploile vor avea si caracter torential si se vor inregistra pe arii restranse cantitati de apa insemnate. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat, cu o probabilitate mai mare in zona de munte. 

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

Racorirea accentuata a vremii se va resimti mai ales in sudul, estul si centrul tarii, unde va ploua in averse insotite de descarcari electrice si chiar de grindina iar cantităţile de apa vor fi de peste 20 l/mp. Vantul va sufla cu intensificări in sud, în Transilvania, Moldova, Oltenia si Muntenia, unde la rafala poate atinge 45 de km/h, a anuntat ANM.


Maximele termice vor fi cuprinse între 18 în Transilvania si 30 de grade Celsius în Oltenia. La noapte, cerul va fi variabil şi sunt condiţii de ploi izolate în zonele montane. Vântul va sufla cu intensificări locale iar minimele vor fi cuprinse între 8 şi 18 grade Celsius

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

ANM a anuntat o avertizare Cod Portocaliu, valabil in intervalul 4 septembrie, ora 02:00 – 4 septembrie, ora 23:00, cand in judetele Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau, precum si in zona de munte a judetelor Vrancea, Prahova, Brasov, Covasna si Dambovita, instabilitatea atmosferica va fi accentuata, iar cantitatile de apa, in intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depasi 50...70 l/mp.

Vremea in Bucuresti

In Bucuresti vremea se raceste brusc de azi, astfel încât maxima zilei va fi de 25 de grade Celsius. În a doua parte a zilei sunt prognozate averse şi descărcări electrice iar vântul va sufla cu intensificări cu viteze de 45 km/h. Vremea se păstrează la fel şi mâine, iar vineri temperatura aerului va creşte până la 29 de grade iar şansele de precipitaţii vor fi reduse

Vremea in Constanta

Vremea se racoreşte si pe litoral, unde maxima nu mai trece de 23 de grade Celsius iar vantul va sufla cu intensificari. In a doua parte a zilei sunt prognozate şi ploi in averse si descarcari electrice. Noaptea cerul redevine senin iar minima va fi in jur de 17 grade Celsius.

Vremea in Brasov

La munte, vremea va crea probleme in Carpatii Meridionali si de Curbura unde ploile torentiale ar putea duce la indundatii pentru ca se vor acumula cantități de apa ce pot trece de 50 l/mp.

In Brasov, se va inregistra o temperatura maxima diurna de 19 grade Celsius si una nocturna de 9 grade Celsius. Vestea buna este aceea ca vremea se va mai indrepta la sfarsitul saptamanii.

Citeste si: Alerta de vijelii, grindina si ploi torentiale in Romania, pana vineri seara