Prognoza meteo ANM pentru vineri, 8 ianuarie 2021. Meteorologii anunţă ploi in aproape toata tara si ninsori la munte!

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 19 ian 2021, 20:48

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza meteo pentru vineri, 8 ianuarie. Iată ce se întâmplă cu vremea!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au anuntat ca în prima lună din acest an, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. 

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

Chiar daca în cea mai mare parte a țării, valorile termice vor fi mai scăzute decât în intervalul precedent, vremea se va menține caldă pentru prima decadă a lunii ianuarie.
Vineri, cerul va avea înnorări și temporar se vor semnala precipitații, ziua în nordul, centrul și nord-estul țării și pe arii mai

restrânse în rest, iar în a doua parte nopții local în regiunile sudice.
Vor predomina ploile, iar în Maramureș, Transilvania și în zona deluroasă din nordul Moldovei, trecător se vor semnala precipitații mixte.

La munte temporar va ninge mai ales în prima parte a intervalului și se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări, mai ales pe creste, unde viteza la rafală va atinge 60…80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Izolat

vor fi condiții de polei. Intensificări ale vântului vor fi local și în restul teritoriului,în cursul zilei, în special în sud și sud-est, cu viteze de 40…50 km/h.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 și 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 grade în depresiunile Carpaților Orientali şi 5 grade pe litoral.


Vântul va avea intensificări în zonele montane, în special la începutul intervalului, când viteza la rafală va atinge 60...80 km/h, spulberând zăpada, iar local și temporar și în celelalte regiuni, în general, cu viteze de 40...50 km/h.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 6 ianuarie 2021. Vreme cu temperaturi de primavara in zonele joase si ninsori la munte!

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru joi, 7 ianuarie 2021. Se strică vremea: meteorologii anunţă ploi abundente

Vremea în București

In capitala, temperaturile vor scadea. Va ploua pe parcursul intregii zile. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul zilei,când viteza la rafală va atinge 35…40 km/h. Temperatura maximă va fi de 2-3 grade, iar cea minimă de 1 grad.   

Vremea în Brașov

In Brașov, începutul acestei zile ne va întâmpina cu cer înnorat, lapoviță și ninsoare.

Ninsoarea se va opri spre seara, lăsând cerul înnorat. Temperatura maximă va fi de 2 grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de -3 grade Celsius. 

Vremea în Iași

In Iași, această zi ne va întâmpina cu cer înnorat și ploaie. În timpul zilei, cerul se va păstra înnorat și ploaia se va transforma in lapovita. Meteorologii au anunțat că maxima se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar minima din timpul nopții va coborâ până la -2 grade.