Prognoza meteo ANM pentru ziua de duminică, 3 decembrie 2023: Vreme rece și cer înnorat în cele mai multe zone din țară

Author: Diana Ghita

Vremea se va răci în mare parte din țară

Sursa: Unsplash

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru duminică, 3 decembrie 2023.

Potrivit  informațiilor transmise de ANM, duminică, 3 noiembrie, în cea mai mare parte din țară vremea se va răci considerabil, fiind estimate, pe alocuri, vânt și precipitații.

Prognoza meteo ANM pentru ziua de duminică, 3 decembrie 2023, în țară

Duminică, 3 decembrie 2023, vremea se va răci considerabil, mai ales în partea de nord-vest a României, unde vor fi înnorări accentuate și va ploua.

În restul teritoriului cerul va fi variabil

Pe parcursul acestei zile va bate și vântul, însă rafalele nu vor avea o mare putere. Acesta se va intensifica temporar doar în unele zone.

Vântul va sufla cu cea mai mare viteză în zonele montane, mai ales în Carpații Orientali, acolo unde va atinge între 60 și 80 de km/h. La altitudini ce depășesc 1700 de m.

rafalele vor fi și mai puternice, atingând până la 90-110 km/h.

Temperata maximă, la nivelul întregii țări, se va situa în jurul valorii de 15 grade Celsius, iar cea minimă va fi de -3 grade.

Citește și: Vremea se va încălzi ușor și va ploua local în vestul și nordul țării sâmbătă, 2 decembrie 2023, potrivit reprezentanților ANM

Prognoza meteo ANM duminică, 3 decembrie 2023. Vremea în București

În București, cerul va fi variabil spre noros pe 3 decembrie, temperatura maximă va fi de 11 grade, iar cea minimă nu va trece de 9 grade Celsius. Potrivit ANM, Capitala nu va fi, nici ea, ocolită de ploi, însă vântul va fi slab în intensitate, ajungând la 23 de km/h.

Prognoza meteo ANM duminică, 3 decembrie 2023.

Vremea în Constanța

La malul mării cerul va fi, predominant, înnorat și se preconizează o cantitate ridicată de precipitații, sub formă de ploaie, în a doua jumătate a zilei. Vântul va sufla cu o viteză de 11 km/h. Temperatura maximă va fi de 15 grade, cea minimă nu va depăși 11 grade, iar apa mării va avea tot 11 grade.

Prognoza meteo ANM duminică, 3 decembrie 2023.

Vremea în Brașov

Cerul va fi înnorat și în Brașov, unde se vor înregistra precipitații în proporție de 20%, care vor lua formă de ninsoare. Rafalele nu vor depăși 33 de km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade Celsius, iar cea minimă va ajunge la -4 grade.

Prognoza meteo ANM duminică, 3 decembrie 2023. Vremea în Focșani

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

În județul Focșani va fi, predominant, noros. Temperatura maximă nu va atinge valori mai mari de 10 grade, iar temperatura minimă va fi de -4 grade Celsius. Norii vor aduce precipitații slabe, de circa 15%, iar vântul va bate cu 43 de km/h.

Citește și: Un val de aer polar va lovi, din nou, România. Dobrogea este paralizată în urma viscolului și a căderilor de zăpadă

Prognoza meteo ANM duminică, 3 decembrie 2023. Vremea în Oradea

În Oradea norii vor aduce precipitații estimate la 25%. Rafalele vor avea o viteză de 16 km/h. Temperatura maximă va fi de doar 2 grade Celsius, iar cea minimă de -5 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM duminică, 3 decembrie 2023. Vremea în Iași

În Iași șansele de precipitații vor ajunge la 10%, iar cerul va fi parțial înnorat. Temperatura maximă va ajunge la 5 grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 4 grade. Vântul va bate cu 21 de km/h.

Prognoza meteo ANM sâmbătă, 3 decembrie 2023. Vremea în Craiova

Duminică, în Craiova cerul va fi parțial noros, se estimează precipitații în proporție de 20%, iar vântul va sufla cu 27 km/h. Potrivit ANM, în acest județ, temperatura va rămâne constant la valoarea de 6 grade.

Prognoza meteo ANM sâmbătă, 3 decembrie 2023. Vremea în Cluj-Napoca

În Cluj Napoca se preconizează 20% șanse de precipitații. În cea mai mare parte a zilei cerul va fi înnorat, iar rafalele vor ajunge la o viteză de 14 km/h, temperatura maximă va fi de 4 grade Celsius, iar cea minimă de 1 grad Celsius.

Citește și: Vremea în mini-vacanța de Sf. Andrei- 1 Decembrie 2023: Vești bune de la meteo