Prognoza meteo ANM sâmbătă, 1 octombrie 2022. Temperaturi de până la 31 de grade la început de octombrie. Ce se întâmplă cu precipitațiile

Autor: Bianca Hriscu

Prognoza meteo ANM pentru ziua de sâmbătă, 1 octombrie 2022

Sursa: unsplash, canva.com

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță vreme mult mai caldă decât ar fi normal pentru acest moment al anului. Iată prognoza meteo ANM pentru ziua de sâmbătă, 1 octombrie 2022.

Prima zi de weekend debutează cu vreme deosebit de caldă pentru începutul lunii octombrie, dar și cu precipitații în anumite zone. Iată cum va fi vremea la nivelul întregii țări, unde va ploua, dar și ce maxime se vor atinge sâmbătă, 1 octombrie 2022.

Prognoza meteo ANM sâmbătă, 1 octombrie 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

În cursul zilei de sâmbătă, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță vreme mult mai caldă decât ar fi normal pentru prima zi de octombrie. Temperaturile vor fi ridicate în special în partea de sud-est și în centrul țării. Maximele vor fi cuprinse între 23 și 31 de grade, în timp ce minimele se vor situa între 9 grade în depresiuni și 19-20 de grade pe litoral.

Meteorologii anunță că deși vremea va fi foarte caldă, în cursul zilei de sâmbătă nu vor lipsi precipitațiile. Astfel, în nordul și nord-vestul țării vor mai fi înnorări accentuate, averse, iar pe alocuri cantitățile de apă vor fi însemnate și vor mai fi și condiții de grindină. Precipitațiile își vor face apariția și în centrul țării, dar și la munte, în special în timpul nopții.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Ce angajați trebuie să primească apă în perioada cu temperaturi ridicate. Ce spune legea

Vremea în București sâmbătă, 1 octombrie 2022

În București se anunță o zi de sâmbătă cu vreme însorită și caldă. Astfel, pe 1 octombrie 2022 se vor atinge maxime de 30 de grade, iar vremea va fi frumoasă. Noaptea, minimele vor fi cuprinse între 14 și 16 grade, iar cerul va fi mai mult senin. 

Vremea în Brașov sâmbătă, 1 octombrie 2022

Meteorologii anunță vreme frumoasă și la Brașov pentru sâmbătă, 1 octombrie 2022. Maximele vor urca până la 24 de grade, atmosfera va fi plăcută, iar vântul va sufla slab până la moderat. După lăsarea serii se mai pot strânge norii și pot să apară unele averse, iar minima va coborî până la 12 grade.

Vremea în Constanța sâmbătă, 1 octombrie 2022

De vreme frumoasă și caldă vor avea parte și cei care se vor afla la malul mării la început de octombrie. Sâmbătă, soarele va străluci cu putere, cerul va fi mai mult senin, iar maxima va urca până la 27 de grade. Noaptea, cerul va fi mai mult senin și se va înregistra o minimă de 19 grade.

Citeste si: Epuizarea termică. Ce este, când apare și cum să te protejezi de „răul de căldură”