Prognoza meteo ANM sâmbătă, 18 decembrie 2021. Cod galben de ninsori în 13 județe din țară. Vântul va sufla cu putere și va viscoli zăpada

Author: Bianca Hriscu
Actualizat: 17 sep 2022, 01:30

Vremea sâmbătă, 18 decembrie 2021

Sursa: canva.com, captura meteoromania.ro

Meteorologii vin cu vești proaste pentru weekendul ce urmează. Prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 18 decembrie 2021, anunță ninsori și vânt puternic în mai bine de 10 județe din țară.

La final de săptămână, vremea se schimbă radical, iar iarna își intră serios în drepturi. Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 18 decembrie 2021. A fost emisă o avertizare meteo cod galben de vreme rea, astfel că în orele următoare va ninge, iar vântul va prezenta intensificări. Ce județe se află sub atenționare meteorologică?

Prognoza meteo ANM sâmbătă, 18 decembrie 2021. Cum va fi vremea în principalele regiuni ale țării? 13 județe sunt sub cod galben de vreme rea

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță vreme urâtă pentru ziua de sâmbătă, 18 decembrie 2021. Mai mult decât atât, în județele Caraş-Severin, Hunedoara, Gorj, Alba, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Covasna, Buzău, Vrancea a fost emis cod galben de vreme severă. Avertizarea meteo este valabilă în intervalul 17 decembrie, ora 10:00 – 20 decembrie, ora 10:00. Astfel, până luni dimineață, în cele 13 județe, la altitudini de peste 1700 m, va ninge și se va depune strat nou de zăpadă.

Local, stratul de zăpadă poate fi consistent.

Vântul va sufla cu putere, iar la raflă poate să atingă viteze de peste 80-90 km/h, viscolind ninsoarea. Astfel, pe parcursul weekendului, iarna își va intra în drepturi în județele aflate sub avertizare meteo. În restul țării, vremea va fi închisă, iar temperaturile se vor încadra în limitele normale pentru data din calendar.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Citeste si: Cum va fi vremea de Crăciun 2021. Locurile din țară unde va ninge de sărbători. Prognoza meteo ANM pentru finalul lunii decembrie

Vremea în București sâmbătă, 18 decembrie 2021

Vreme în general închisă și cer predominant noros în București sâmbătă, 18 decembrie 2021. Vor mai fi șanse ca soarele își facă apariția, însă spre seară.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade. În timpul nopții, norii se vor risipi, iar cerul va fi mai mult senin, însă temperatura va mai coborî, astfel că minima va fi de -3 grade.

Vremea în Brașov sâmbătă, 18 decembrie 2021

Brașovul este sub cod galben de ninsori și vânt puternic până luni. În cursul zilei de sâmbătă va mai continua să ningă, iar temperatura maximă nu va trece ce 0 grade.

Noaptea, cerul va fi acoperit de nori și va mai fulgui, iar minima se va situa în jurul valorii de -3 grade.

Vremea în Iași sâmbătă, 18 decembrie 2021

La Iași, meteorologii anunță o zi de sâmbătă cu vreme închisă și averse de ploaie sau ninsoare. Ziua, temperatura va fi de 2 grade, în timp ce noaptea se va face mai frig, minima fiind de -1 grad.

Ocazional, după lăsarea serii ar putea să fie șanse slabe de ninsoare, însă cantitățile de precipitații nu vor fi însemnate. 

Citeste si: Cum va fi vremea până de Crăciun și Revelion: Românii trebuie să se pregătească de temperaturi sub medie