Prognoza meteo ANM sâmbătă, 2 aprilie 2022. Vremea se răcește în toată țara. Meteorologii anunță ploi, descărcări electrice și vânt puternic

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 01 ian 2023, 10:10

Prognoza meteo ANM pentru ziua de sâmbătă, 2 aprilie 2022

Sursa: canva.com

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 2 aprilie 2022. Vremea se strică în toată țara, apar ploile și temperaturile vor fi în scădere.

Vremea va deveni instabilă în majoritatea regiunilor în cursul zilei de sâmbătă, 2 aprilie 2022. Meteorologii anunță că temperaturile vor fi în scădere, va ploua și se vor acumula cantități însemnate de apă. Iată prognoza meteo ANM pentru ziua de sâmbătă, 2 aprilie 2022. 

Prognoza meteo ANM sâmbătă, 2 aprilie 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Începutul lunii aprilie 2022 aduce o schimbare drastică a vremii.

Temperaturile vor coborî la nivelul întregii țări, dar cu toate acestea, în continuare vor mai fi regiuni unde maximele termice se vor situa peste valorile normale pentru acest moment al anului. Meteorologii anunță o răcire treptată a vremii, începând de sâmbătă și continuând în cursul zilei de duminică.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a precizat că temperaturile vor scădea în special în regiunile vestice, nordice și centrale, iar mai apoi în toată țara.

Sâmbătă, maximele vor fi cuprinse între 13 și 27 de grade. 

Sâmbătă, vremea va fi mohorâtă și sunt anunțate ploi sub formă de aversă, însoțite și de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Pe alocuri, cantitățile de apă vor fi însemnate, depășind 20-40 l/mp. În regiunile montane, ploile vor duce la topirea stratului de zăpadă.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Vântul va sufla cu putere în special în regiunile sudice și sud-estice.

Vremea în București sâmbătă, 2 aprilie 2022

La București, weekendul începe cu vreme mohorâtă. Meteorologii anunță un cer variabil în prima parte a zilei. După orele prânzului se vor strânge norii și sunt posibile ploi în special seara și la începutul nopții. Aversele pot fi însoțite și de descărcări electrice.

Vântul va sufla moderat și va mai prezenta intensificări dimineața, atunci când la rafală poate atinge viteze de 45-50 km/h.

Maximele din timpul zilei de sâmbătă vor fi în scădere, acestea fiind cuprinse între 21-22 grade, dar în continuare se vor menține peste valorile normale. Minimele se vor încadra între 5 și 7 grade. 

Vremea în Brașov sâmbătă, 2 aprilie 2022

Meteorologii anunță ploi la Brașov pentru ziua de sâmbătă. Comparativ cu ziua precedentă, temperaturile vor fi în scădere, astfel că maxima din timpul zilei va urca doar până la 12 grade. Va mai continua să plouă și în timpul nopții și se va face mai frig, astfel că minima anunțată pentru noaptea de sâmbătă spre duminică va fi de 2 grade.

Citeste si: METEO cu Viviana Sposub: „Vreme instabilă și precipitații însemnate cantitativ” E cod galben de ploi și vânt puternic în mai multe județe ale țării

Vremea în Constanța sâmbătă, 2 aprilie 2022

La Constanța, meteorologii nu anunță ploi în cursul zilei de sâmbătă, însă vântul va sufla cu putere, astfel că a fost emisă o avertizare meteo cod galben de vânt puternic valabilă până sâmbătă, la ora 21:00. Maxima din timpul zilei va fi de 21 de grade, o valoare mai ridicată decât ar fi normal pentru începutul lunii aprilie. Noaptea, cerul va fi variabil, nu sunt anunțate ploi, iar minima se va situa în jurul valorii de 9 grade.

Citeste si: Cum va fi vremea de Paște în 2022. Prognoza meteo pentru 24 aprilie 2022. Regiunile în care ar putea să plouă