Prognoza meteo ANM sâmbătă, 2 iulie 2022. Cod galben de caniculă în mai multe județe. Averse torențiale, grindină și descărcări electrice la final de săptămână

Author: Amalia Georgescu

Prognoza meteo ANM pentru ziua de sâmbătă, 2 iulie 2022

Sursa: PixaBay

Vremea va fi în continuare mai caldă decât ar fi normal pentru data din calendar, în mai multe județe fiind cod galben de caniculă. Iată prognoza meteo ANM pentru ziua de sâmbătă, 2 iulie 2022.

Valul de căldură care a ajuns în România va persista și în cursul zilei de sâmbătă, 2 iulie 2022. În acest context, meteorologii au emis o avertizare meteo cod galben de caniculă, valabil în mai multe județe ale țării. Iată cum va fi vremea la munte și la mare în weekend, dar și în ce zone din țară vor fi manifestări ale instabilității atmosferice.

Prognoza meteo ANM sâmbătă, 2 iulie 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Chiar dacă în cursul zilei de sâmbătă temperaturile vor fi în ușoară scădere, vremea va fi în continuare mult mai caldă decât ar fi normal pentru data din calendar. Astfel, ANM a emis o nouă atenționare meteo cod galben de caniculă, valabilă în zonele joase din vestul, sudul și estul țării.

În aceste zone, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade, în timp ce minimele vor fi cuprinse între 17 și 20 de grade.

Meteorologii anunță că pe lângă temperaturile ridicate, în cursul zilei de sâmbătă vor fi și manifestări ale instabilității atmosferice, în special după-amiaza și seara.

În zonele de munte, dar și jumătatea de vest a țării vor fi averse torențiale, însoțite de descărcări electrice, vânt puternic și grindină. În restul țării, vremea va fi în general frumoasă.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: COD ROȘU de caniculă în mai multe zone ale țării. Meteorologii anunță temperaturi extreme. Prognoza meteo ANM vineri, 1 iulie 2022.

Vremea în București sâmbătă, 2 iulie 2022

În București, ziua de sâmbătă aduce vreme frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, va fi soare, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade. După lăsarea serii se vor mai strânge norii, iar minima se va situa în jurul valorii de 20 de grade. 

Vremea în Brașov sâmbătă, 2 iulie 2022

La Brașov, meteorologii anunță că vremea ar putea deveni instabilă în special spre seară, atunci când pot să apară averse torențiale, grindină și vijelii. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 31 de grade, în timp ce minimele din timpul nopții vor coborî până la 15 grade. Vremea va fi instabilă și după lăsarea serii, fiind anunțate ploi. 

Vremea în Constanța sâmbătă, 2 iulie 2022

Vremea va fi frumoasă la malul mării în cursul zilei de sâmbătă, 2 iulie 2022. Cerul va fi mai mult senin, iar maxima termică va fi cuprinsă între 26 și 29 de grade. Apa mării va fi caldă, aceasta având o temperatură cuprinsă între 23 și 25 de grade. 

Citeste si: Canicula vine peste România! În ce județe vom avea cod portocaliu. ANM a făcut anunțul