Prognoza meteo ANM sâmbătă, 22 octombrie 2022. Vreme mai caldă decât ar fi normal pentru finalul lunii octombrie

Author: Bianca Hriscu

Prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 22 octombrie 2022

Sursa: pexels

Vești bune din partea meteorologilor pentru prima zi de weekend. Iată prognoza meteo ANM pentru ziua de sâmbătă, 22 octombrie 2022.

Meteorologii anunță vreme bună pentru ziua de sâmbătă, ușor schimbătoare, dar cu temperaturi ceva mai ridicate. Iată care vor fi maximele zilei și cum va fi vremea în București și în țară.

Prognoza meteo ANM sâmbătă, 22 octombrie 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță vreme în general frumoasă și temperaturi ceva mai ridicate decât ar fi normal pentru ultimele zile din luna octombrie.

Astfel, maximele zilei de sâmbătă vor fi cuprinse între 15 și 25 de grade, în timp ce temperatura minimă se va încadra între 6 și 14 grade.

Chiar dacă temperaturile vor fi ușor peste normalul perioadei, iar vremea se anunță bună, în continuare vor fi înnorări atât ziua, cât și pe timpul nopții. În jumătatea nordică a țării cerul va fi mai mult noros, iar spre seară și noaptea vor fi precipitații sub formă de ploaie.

În restul țării, cerul va fi temporar noros și doar izolat mai sunt posibile ploi slabe.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Vântul va mai prezenta intensificări de scurtă durată în special la munte, dar izolat și în centrul și sudul țării.

Citeste si: Cât este ajutorul pentru persoanele afectate de inundații sau fenomene meteo periculoase. Sumele aproape că au fost dublate față de 2021

Vremea în București sâmbătă, 22 octombrie 2022

În București, ziua de sâmbătă aduce vreme caldă și un cer temporar noros. Maximele din timpul zilei vor fi cuprinse între 18 și 20 de grade, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări noaptea. Șansele de precipitații vor fi scăzute, cerul va rămâne înnorat și pe timpul nopții, iar minima se va încadra între 6 și 9 grade.

Vremea în Brașov sâmbătă, 22 octombrie 2022

La Brașov se anunță vreme cu nori și soare pentru ziua de sâmbătă, 22 octombrie 2022. Meteorologii anunță că atmosfera va fi în general plăcută în timpul zilei, iar maxima se va situa în jurul valorii de 20 de grade. În timpul nopții se vor strânge norii și sunt anunțate averse, dar care nu vor fi însemnate din punct de vedere cantitativ.

Minima va coborî până în jurul valorii de 10 grade.

Vremea în Constanța sâmbătă, 22 octombrie 2022

Va fi parțial însorit la malul mării în cursul zilei de sâmbătă, însă atmosfera va fi una foarte plăcută, înregistrându-se o maximă de 19 grade. Vântul mai poate prezenta intensificări de scurtă durată. Noaptea este anunțată o minimă de 13 grade, un cer acoperit de nori și ploi slabe.

Citeste si: Fenomene meteo extreme în România. O tornadă a fost surprinsă la Sulina| Video