Prognoza meteo ANM sâmbătă, 28 mai 2022. Vremea se răcește și va deveni instabilă în mai multe zone din țară. Ce se va întâmpla pe litoral

Autor: Amalia Georgescu

Prognoza meteo ANM pentru ziua de sâmbătă, 28 mai 2022

Sursa: PixaBay, canva.com

Prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 28 mai 2022, a fost anunțată de ANM. Iată ce vreme aduce prima zi de weekend, unde vor fi ploi, dar și ce temperaturi se vor înregistra.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că ziua de sâmbătă va începe cu vreme bună în mai toate regiunile, însă după prânz își vor face apariția ploile și se va răci. Iată în ce zone din țară maximele nu vor trece de 25 de grade, dar și cum va fi vremea la munte și pe litoral în prima zi de weekend. 

Prognoza meteo ANM sâmbătă, 28 mai 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Pentru ziua de sâmbătă, meteorologii anunță vreme instabilă și răcoroasă în vestul, nordul și centrul țării. În aceste regiuni, maximele vor fi cuprinse între 18 și 25 de grade, în scădere comparativ cu zilele precedente. Cerul va fi mai mult noros și pe arii extinse vor fi averse, acestea fiind însoțite de descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului. 

În restul țării, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a precizat că vremea va fi caldă, maximele fiind cuprinse între 24 și 33 de grade.

După prânz vor fi condiții de ploaie și instabilitatea atmosferică se va accentua. Vor fi înnorări, averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Minimele din noaptea de sâmbătă spre duminică se vor încadra între 9 și 17 grade.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Cum va fi vara anului 2022 în România. Ce temperaturi se vor înregistra în București

Vremea în București sâmbătă, 28 mai 2022

În București, vremea va fi frumoasă și caldă în prima parte a zilei, însă după prânz va deveni instabilă. Meteorologii anunță înnorări, averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Maxima termică va urca până la 29 de grade în timpul zilei, în timp ce minima din noaptea de sâmbătă spre duminică va fi cuprinsă între 15 și 16 grade. 

Vremea în Brașov sâmbătă, 28 mai 2022

Meteorologii anunță vreme instabilă la Brașov în cursul zilei de sâmbătă, 28 mai 2022. Pe timpul zilei cerul va fi mai mult noros și sunt anunțate câteva averse, însă temperatura se va menține ridicată, înregistrându-se 24 de grade. Noaptea vor fi din nou ploi, acestea fiind însoțite de descărcări electrice și vânt puternic, iar minima va coborî până la 10 grade.

Vremea în Constanța sâmbătă, 28 mai 2022

De vreme mai bună nu vor avea parte nici cei care vor merge pe litoral în acest final de săptămână. Meteorologii anunță ploi, descărcări electrice și o maximă de 24 de grade. Vreme instabilă și după lăsarea serii la Constanța, atunci când vor fi averse, tunete, fulgere, iar minima va coborî până în jurul valorii de 17 grade. 

Citeste si: Cod galben de vijelii și de ploi torențiale, emis de ANM. Care sunt zonele vizate