Prognoza meteo ANM sâmbătă, 29 ianuarie 2022. Vreme rece, lapoviță și ninsoare. Cod galben de viscol în 21 de județe

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 28 oct 2022, 04:55

Prognoza meteo ANM pentru ziua de sâmbătă, 29 ianuarie 2022

Sursa: unsplash

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță o răcire a vremii, ninsori și viscol în special în zonele montane. Iată cum va fi vremea la nivelul întregii țări.

Vreme rece, vânt puternic și ninsori în prima zi de weekend. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 29 ianuarie 2022. Ce se întâmplă în principalele regiuni ale țării?

Prognoza meteo ANM sâmbătă, 29 ianuarie 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Vreme de iarnă, cu temperaturi scăzute și viscol pentru acest final de săptămână.

Potrivit informațiilor venite din partea ANM, ziua de sâmbătă, 29 ianuarie 2022, va fi una mohorâtă, cu vreme închisă și rece. Temperaturile maxime se vor situa între 0 și 10 grade, în timp ce minimele vor fi cuprinse între -7 și 2 grade. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță temperaturi ceva mai scăzute în zonele depresionare, unde minimele vor coborî până la -11 și -10 grade.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării.

Meteorologii au emis o avertizare meteo cod galben de viscol, valabilă în intervalul 28 ianuarie, ora 10 – 29 ianuarie, ora 08. În zonele montane, la peste 1700 m, vântul va sufla cu putere, viscolind zăpada. La rafală, vântul va atinge viteze de până la 80...100 km/h  și va fi viscol. Meteorologii anunță că zăpada va fi troienită și vizibilitatea redusă. 

Sâmbătă, precipitațiile vor fi sub formă de ninsoare în zonele montane, în timp ce în Banat, Crișana și Transilvania vor predomina lapovița și ploile, favorizând apariția poleiului.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Prognoza meteo ANM vineri, 28 ianuarie 2022. Vremea se încălzește serios! Cât va arăta mercurul termometrelor în sudul țării!

Vremea în București sâmbătă, 29 ianuarie 2022

În București, ziua de sâmbătă va aduce vreme frumoasă și însorită, astfel că doar izolat pot să mai apară înnorări. Temperatura maximă din timpul zilei se va situa în jurul valorii de 7 grade. Noaptea, cerul va fi parțial noros, însă nu vor fi șanse de precipitații. Temperatura va scădea, astfel că minima va fi de -4 grade.

Vremea în Brașov sâmbătă, 29 ianuarie 2022

Brașovul este sub cod galben de vânt până sâmbătă dimineață, la ora 8. În timpul zilei, ANM anunță vreme cu nori și soare și o temperatură de 0 grade. La altitudini mari pot să mai apară ninsori, iar vântul va sufla cu putere. Noaptea, cerul va fi mai mult noros și este anunțată o minimă de -9 grade. 

Vremea în Iași sâmbătă, 29 ianuarie 2022

Soarele își va mai face timid apariția în cursul zilei de sâmbătă, însă cerul va fi mai mult noros. Maxima din timpul zilei se va situa în jurul valorii de 2 grade. Noaptea, cerul va fi acoperit de nori, iar minima va coborî până la -5 grade.

Citeste si: Meteorologii Accuweather au anunțat cum va fi vremea primăvara aceasta! Vor fi ninsori ca în mijlocul iernii în luna martie