Prognoza meteo ANM sâmbătă, 5 februarie 2022. Vremea se încălzește, iar precipitațiile vor fi mixte

Author: Bianca Hriscu
Actualizat: 04 nov 2022, 11:10

Prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 5 februarie 2022

Sursa: canva.com

Vremea se încălzește la final de săptămână, potrivit informațiilor venite din partea Administrației Naționale de Meteorologie. Iată prognoza meteo ANM pentru ziua de sâmbătă, 5 februarie 2022.

Weekendul ce vine va aduce temperaturi în creștere, dar și vreme instabilă în mai multe regiuni ale țării. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza meteo pentru sâmbătă, 5 februarie 2022.

Prognoza meteo ANM sâmbătă, 5 februarie 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

O tendință de încălzire a vremii va putea fi observată în weekendul 5-6 februarie 2022. Meteorologii anunță că temperaturile se vor afla în creștere la finalul săptămânii, însă vremea va fi destul de schimbătoare.

Dacă în unele regiuni soarele își va face simțită prezența, vor mai fi și zone unde precipitațiile vor fi mixte sau chiar sub formă de ploaie.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), temperaturile maxime din cursul zilei de sâmbătă se vor încadra între 3 și 13 grade, în timp ce minimele vor fi cuprinse între -6 și 2 grade. În anumite zone ale țării se pot întregistra temperaturi mai mari decât ar fi normal pentru data din calendar.

Sâmbătă, precipitațiile vor fi pe arii restrânse și slabe din punct de vedere cantitativ. În vestul, nordul, centrul și estul țării vor fi precipitații sub formă de ninsoare, în zonele de munte, iar în regiunile joase vor mai fi ploi. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Prognoza meteo ANM vineri, 4 februarie 2022. Vreme schimbătoare și temperaturi în creștere. Unde va mai continua să ningă

Vremea în București sâmbătă, 5 februarie 2022

Zi de sâmbătă cu vreme frumoasă în București și mult mai caldă decât ar fi normal pentru data din calendar. Meteorologii anunță că temperaturile diurne se vor situa peste cele specifice perioadei, înregistrându-se maxime de până la 11-12 grade. În timpul nopții, temperatura din termometre va fi cuprinsă între -3 și 0 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat atât în cursul zilei de sâmbătă, cât și pe timpul nopții.

Vremea în Brașov sâmbătă, 5 februarie 2022

Meteorologii anunță un cer predominant noros la Brașov sâmbătă, 5 februarie 2022. Soarele își va mai face apariția, însă pentru perioade scurte de timp. Temperatura maximă va urca până la 7 grade, o valoare mai ridicată comparativ cu zilele precedente. Dacă ziua vremea va fi în general frumoasă, noaptea sunt anunțate ninsori slabe, cerul fiind acoperit de nori.

Minima va coborî până la -3 grade după lăsarea serii.

Vremea în Constanța sâmbătă, 5 februarie 2022

La malul mării este anunțată o zi de sâmbătă cu nori și soare. Vremea va fi caldă, astfel că se va înregistra o temperatură maximă de 9 grade. Noaptea, cerul va fi parțial spre predominant noros, însă nu sunt anunțate precipitații.

În ceea ce privește regimul termic, minima se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Citeste si: Meteorologii Accuweather au anunțat cum va fi vremea primăvara aceasta! Vor fi ninsori ca în mijlocul iernii în luna martie