Prognoza meteo ANM sâmbătă, 6 august 2022. Vremea se menține deosebit de caldă. Ce temperaturi se vor înregistra în București și în țară

Author: Bianca Hriscu

Prognoza meteo ANM sâmbătă, 6 august 2022

Sursa: pexels, canva.com

În prima zi de weekend, vremea va fi deosebit de caldă la nivelul întregii țări, în continuare fiind în vigoare o avertizare meteo cod galben de caniculă. Iată prognoza meteo ANM pentru sâmbătă, 6 august 2022.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță vreme călduroasă în cursul zilei de sâmbătă în majoritatea regiunilor țării. Iată ce județe sunt sub cod galben de caniculă și până când este în vigoare avertizarea venită din partea meteorologilor.

Prognoza meteo ANM sâmbătă, 6 august 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Ziua de sâmbătă aduce vreme călduroasă în toată țara și caniculă în vestul țării și local în sud.

Disconfortul termic va fi ridicat, iar județele Alba, Argeş, Arad, Bihor, Brăila, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Satu Mare, Timiş, Teleorman, Vâlcea şi municipiul Bucureşti sunt sub cod galben de caniculă până duminică, 7 august 2022. 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că vremea va fi schimbătoare în jumătatea de est a țării, acolo unde pot să apară înnorări și averse slabe.

În restul țării, vremea va fi în general frumoasă și doar izolat pot să mai apară ploi slabe și de scurtă durată.

Vântul va sufla slab până la moderat pe parcursul zilei de sâmbătă și va mai prezenta unele intensificări în partea de nord-vest a țării, dar și în zona montană înaltă.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Sâmbătă, vremea va fi deosebit de caldă, astfel că temperaturile maxime se vor situa între 27 și 38 de grade, în timp ce minimele vor fi cuprinse între 11 și 23 de grade.

Citeste si: Cod galben de caniculă în România! 22 de județe sunt afectate

Vremea în București sâmbătă, 6 august 2022

În București, vremea va fi călduroasă și disconfortul termic va fi accentuat în cursul zilei de sâmbătă. Dimineața și seara pot să mai fie condiții pentru ploi slabe, în timp ce în restul zilei vremea va fi frumoasă. Vântul va sufla slab până la moderat, iar temperatura maximă va fi cuprinsă între 33 și 34 de grade. Noaptea, minima se va situa între 18 și 20 de grade.

Vremea în Brașov sâmbătă, 6 august 2022

Meteorologii anunță o vreme frumoasă și caldă la Brașov pentru ziua de sâmbătă, 6 august 2022. Maxima din termometre va urca până la 29 de grade și va fi parțial însorit. În timpul nopții, cerul va fi mai mult senin și se va înregistra o temperatură minimă de 15 grade. 

Vremea în Constanța sâmbătă, 6 august 2022

Cei aflați pe litoral în acest final de săptămână vor avea parte de o zi cu vreme frumoasă, mult soare și o temperatură maximă de 28 de grade. Apa mării va fi caldă, vântul va sufla slab până la moderat, iar atmosfera va fi plăcută. Noaptea, cerul va fi mai mult senin, iar minima va coborî până la 22 de grade.

Citeste si: Ce angajați trebuie să primească apă în perioada cu temperaturi ridicate. Ce spune legea