Prognoza meteo ANM sâmbătă, 9 iulie 2022. Vreme schimbătoare, averse și descărcări electrice. Ce temperaturi se vor înregistra

Author: Amalia Georgescu

Prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 9 iulie 2022

Sursa: PixaBay

Prima zi de weekend aduce vreme schimbătoare la nivelul întregii țări. Iată unde se vor înregistra precipitații sub formă de ploaie, dar și ce temperaturi maxime se vor atinge.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 9 iulie 2022. Vremea va fi instabilă în mai multe regiuni, însă temperaturile se vor afla din nou în creștere. Iată cum va fi vremea în București, pe litoral și la munte în acest sfârșit de săptămână.

Prognoza meteo ANM sâmbătă, 9 iulie 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

În prima zi de weekend, meteorologii anunță că temperaturile vor fi normale pentru data din calendar în majoritatea zonelor, astfel că doar în sud-estul țării se vor înregistra temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei. La polul opus, în extremitatea nordică temperaturile vor scădea sub limitele normale pentru începutul lunii iulie.

Maximele din timpul zilei de sâmbătă vor fi cuprinse între 22 și 32 de grade, cu valori ceva mai ridicate în Bărăgan.

Minimele din timpul nopții de sâmbătă spre duminică se vor încadra între 11 și 18 grade.

Pe timpul zilei cerul va fi temporar noros și pot să mai apară averse și descărcări electrice în zonele montane și submontane, local în jumătatea de vest a țării și izolat în restul regiunilor. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că pe arii restrânse se pot strânge cantități însemnate de apă.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Vântul va sufla slab și moderat în cursul zilei de sâmbătă, iar în Moldova, Dobrogea, dar și în jumătatea de est a Munteniei va mai prezenta unele intensificări.

Citeste si: Inundații în Mamaia Nord. Litoralul românesc a devenit Mica Veneție după o ploaie de vară

Vremea în București sâmbătă, 9 iulie 2022

Pentru zona Capitalei, meteorologii anunță vreme caldă sâmbătă, maximele fiind cuprinse între 30 și 31 de grade. După lăsarea serii se va mai răcori, înregistrându-se minime cuprinse între 14 și 15 grade. Cerul va fi temporar noros și doar spre seară și în timpul nopții pot să mai apară manifestări ale instabilității atmosferice. Vântul va sufla slab până la moderat atât ziua, cât și noaptea.

Vremea în Brașov sâmbătă, 9 iulie 2022

Vremea va fi închisă la Brașov în prima zi de weekend, meteorologii anunțând că cerul va fi acoperit de nori și se vor mai înregistra precipitații sub formă de ploaie. Maxima din timpul zilei de urca până la 24 de grade. Noaptea pot să mai apară ploi de scurtă durată, iar minima va coborî până la 12 grade.

Vremea în Constanța sâmbătă, 9 iulie 2022

La malul mării se anunță vreme bună, chiar dacă cerul va fi predominant noros. Apa mării va fi caldă, iar maxima din termometre va atinge 28 de grade. În timpul nopții, cerul va fi parţial spre predominant noros și se va înregistra o minimă de 20 de grade.

Citeste si: Pământul, lovit de o furtună solară. Specialiștii explică fenomenul