// Prognoza meteo ANM septembrie 2021 // Află cum va fi vremea în luna septembrie la nivelul întregii țări

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 31 iul 2022, 15:50
ANM a anunțat cum va fi vremea în luna septembrie 2021
Sursa: canva.com

Prognoza meteo ANM septembrie 2021. Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru luna septembrie 2021. Iată care sunt previziunile meteo.

Prognoza meteo ANM septembrie 2021. Luna septembrie 2021 va debuta, în anumite zone, cu vreme ceva mai rece decât ar fi normal pentru această perioadă a anului. În ceea ce privește regimul precipitațiilor, acestea se vor încadra în valorile normale pentru data din calendar și nu sunt anunțate fenomene meteo extreme. Iată prognoza meteo ANM pentru luna septembrie 2021 la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo ANM septembrie 2021- BANAT

În zona Banatului, vremea va fi frumoasă și călduroasă în prima săptămână din luna septembrie, temperaturile situându-se în jurul valorilor normale pentru data din calendar. Astfel, potrivit informațiilor publicate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 25-26 de grade, dar pot scădea și până la 20 de grade. 

Luna septembrie nu va aduce perioade cu temperaturi foarte scăzute, minimele din timpul nopții fiind cuprinse între 11  și 14 grade.

Precipitațiile nu vor fi însemnate din punct de vedere cantitativ și chiar dacă vor mai exista condiții de ploaie, cantitățile vor fi nesemnificative.

Prognoza meteo ANM septembrie 2021- CRIȘANA

În Crișana, luna septembrie va începe cu o răcire a vremii, în special în perioada 1-3 septembrie, atunci când maximele termice nu vor trece de 22 de grade, iar minimele vor fi cuprinse între 7-12 grade.

Ulterior, spre jumătatea lunii, vremea se va încălzi și temperaturile chiar ar putea fi mai mari decât valorile normale ale perioadei. Precipitațiile sub formă de ploaie își vor face apariția în special în prima săptămână din luna septembrie 2021, însă după acest interval de timp, vremea va fi în general bună și șansele de ploaie vor fi reduse.

Prognoza meteo ANM septembrie 2021- TRANSILVANIA

Vremea va fi destul de rece și destul de mohorâtă în Transilvania la început de septembrie.

Maximele vor fi cuprinse între 18 și 21 de grade, iar minimele între 7 și 10 grade. După jumătatea lunii septembrie, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă a anului, cu maxime de până la 25 de grade și minime cuprinse între 8 și 14 grade. 

Ploile își mai pot face simțită prezența și după data de 6 septembrie, atunci când cantitățile de apă ar putea fi însemnate cantitativ.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Prognoza meteo ANM septembrie 2021- MARAMUREȘ

În zona Maramureșului, primele zile ale lunii septembrie 2021 vor aduce o vreme mai rece decât ar fi normal pentru această perioadă a anului, cu maxime de cel mult 20 de grade și minime care vor coborî până la 7 grade. 

Temperatura din termometre va urca în a doua săptămână din luna septembrie, atunci când ar putea fi înregistrate valori mai mari decât ar fi normal, maximele din timpul zilei încadrându-se între 22 și 25 de grade, iar minimele fiind cuprinse între 11 și 13 grade.

La început de lună va ploua pe arii extinse, însă după data de 9 septembrie, șansele de precipitații vor fi mai reduse.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 1 septembrie 2021. Vremea, în general frumoasă! Ce temperaturi se vor înregistra

Prognoza meteo ANM septembrie 2021- MOLDOVA

Primele zile din luna septembrie vor aduce o atmosferă închisă și rece în Moldova, acolo unde maximele din timpul zilei vor fi cuprinse între 17 și 20 de grade, iar minimele nu vor trece de 12 grade. Ulterior, valorile termice se vor apropia de nomalul perioadei, înregistrându-se valori chiar mai mari decât cele obișnuite, maximele situându-se între 21 și 26 de grade.

Chiar dacă luna va începe cu ploi pe arii extinse, luna septembrie se anunță una frumoasă, cu vreme bună, în zona Moldovei.

Prognoza meteo ANM septembrie 2021- DOBROGEA

Dacă în restul țării luna septembrie va aduce o răcire a vremii, în Dobrogea toamna va începe cu vreme frumoasă și caldă, maximele fiind cuprinse între 26 și 28 de grade. Începând cu a doua săptămână a intervalului, vremea se va mai răci, astfel că maximele din timpul zilei nu vor mai depăși 23 de grade, iar noaptea, minimele vor fi cuprinse între 11 și 16 grade. 

Vremea va rămâne frumoasă în luna septembrie, astfel că nu vor fi condiții de ploaie. 

Prognoza meteo ANM septembrie 2021- MUNTENIA

Vremea   va fi frumoasă și în Muntenia în luna septembrie 2021, chiar dacă în primele zile ale lunii temperaturile vor fi ușor mai scăzute. Dacă în perioada 2-3 septembrie maximele nu vor depăși 24 de grade, în restul perioadei vor urca și până la 28 de grade, în timp ce minimele din timpul nopții vor fi cuprinse între 13 și 17 grade.

În Muntenia nu vor fi ploi însemnate cantitativ în septembrie, ci doar pe arii restrânse pot să mai apară precipitații, potrivit Adminstrației Naționale de Meteorologie.

Prognoza meteo ANM septembrie 2021- OLTENIA

În zona Olteniei, toamna va începe cu vreme caldă, maximele fiind cuprinse între 25 și 28 de grade, iar minimele situându-se între 12 și 16 grade. Vor mai exista șanse de precipitații, în special în prima săptămână a lunii septembrie, însă ulterior, regimul pluviometric va fi deficitar.

Prognoza meteo ANM septembrie 2021- ZONELE MONTANE

Luna septembrie aduce vreme răcoroasă în regiunile montane, astfel că în perioada 1-3 septembrie, maximele nu vor trece de 16 grade, iar în timpul nopții, minimele vor coborî chiar și până la 3 grade. În plus, la atitudini mai mari de 1700 de metri se pot înregistra și valori negative.

În general, temperaturile pentru luna septembrie 2021 se vor apropia de valorile normale ale perioadei. Precipitațiile sub formă de ploaie vor fi mai frecvente la început de lună și în perioada 6-8 septembrie, iar ulterior doar pe arii restrânse va mai ploua.

Citeste si: Avertizare meteo! Meteorologii au emis cod galben de ploi. HARTA zonelor afectate