Prognoza meteo ANM vineri, 1 aprilie 2022. Vreme închisă și ploi în prima zi a lunii. Ce se întâmplă cu temperaturile

Autor: Amalia Georgescu

Prognoza meteo ANM pentru ziua de vineri, 1 aprilie 2022

Sursa: canva.com, pexels.com

Prima zi a lunii aprilie 2022 aduce o vreme închisă și ploioasă în mai toate regiunile țării. Iată prognoza meteo ANM pentru ziua de vineri, 1 aprilie 2022.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță o schimbare radicală a vremii în cursul zilei de vineri, 1 aprilie 2022. Dacă în ultimele zile vremea a fost frumoasă, soarele a strălucit cu putere, iar cerul a fost mai mult senin, la început de aprilie, ploile vor cuprinde aproape toată țara. Cu toate acestea, temperaturile vor rămâne mult mai ridicate decât ar fi normal pentru data din calendar. 

Prognoza meteo ANM vineri, 1 aprilie 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Ziua de vineri, 1 aprilie 2022, va debuta cu vreme închisă și ploi la nivelul întregii țări. Cerul va fi acoperit de nori pe toată durata zilei, astfel că atmosfera va fi una mohorâtă, iar soarele nu își va mai face simțită prezența.

Precipitațiile se vor extinde la nivelul întregii țări, iar în zonele montane, meteorologii anunță lapoviță și chiar ninsori vineri, dar și în zilele următoare.

Vântul va sufla slab până la moderat, iar la munte va mai prezenta unele intensificări, în timp ce pe creste va sufla cu putere.

Chiar dacă vremea se strică la început de weekend, în continuare va fi mult mai cald decât ar fi normal pentru acest moment al anului. Maximele vor trece din nou de 20 de grade, în unele zone putând să se înregistreze chiar și 23-26 grade. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Vremea în București vineri, 1 aprilie 2022

Prima zi a lunii aprilie 2022 debutează cu vreme destul de urâtă în București.

Cerul va fi acoperit de nori, iar în timpul zilei de vineri sunt anunțate câteva averse. Deși atmosfera va fi închisă, temperatura va fi ridicată, astfel că meteorologii anunță o maximă de până la 26 de grade la prânz. Va mai continua să plouă și după lăsarea serii, cerul fiind acoperit de nori, iar minima anunțată de ANM se va situa în jurul valorii de 12 grade.

Vremea în Brașov vineri, 1 aprilie 2022

Ziua de vineri va fi ploioasă la Brașov, astfel că cerul va fi acoperit de nori pe toată durata zilei. Este anunțată o temperatură maximă de 20 grade, iar vântul va sufla slab și moderat. În timpul nopții se va face ceva mai frig, astfel că minima va coborî până la 8 grade.

Ploile nu se vor opri în timpul nopții, iar izolat pot să mai fie și condiții de lapoviță, în timp ce la altitudini mai mari precipitațiile vor fi sub formă de ninsoare. 

Citeste si: METEO cu Viviana Sposub: „Schimbare drastică a vremii” Temperaturi în scădere și ploi în majoritatea regiunilor

Vremea în Constanța vineri, 1 aprilie 2022

La Constanța cerul va fi predominant noros, dar nu sunt anunțate ploi pentru ziua de vineri. În schimb, vântul va sufla cu putere, Constanța fiind sub cod galben de vânt până sâmbătă la ora 21:00. Ziua, temperatura va urca până la 21 de grade. Pe timpul nopții, cerul va fi mai mult senin, iar minima anunțată de meteorologi se va situa în jurul valorii de 12 grade.

Citeste si: Cum va fi vremea de Paște în 2022. Prognoza meteo pentru 24 aprilie 2022. Regiunile în care ar putea să plouă