Prognoza meteo ANM vineri, 26 mai 2023. Temperaturile ridicate vor fi însoțite de averse și furtuni

Author: Bianca Vidoi

Temperaturile ridicate vor fi însoțite de averse și furtuni

Sursa: Unsplash

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 26 mai 2023.

Potrivit ANM, vineri, 26 mai 2023, vremea va fi caldă și va ploua în toată țara . În majoritatea regiunilor din țară, temperaturile maxime ajung la peste 20 de grade Celsius. 

Citește și: Prognoza meteo ANM joi, 25 mai 2023. Temperaturile vor ajunge la 28 de grade Celsius, însă vremea va fi stricată de averse

Prognoza meteo ANM pentru ziua de vineri, 26 mai 2023

Vineri, 26 mai 2023, instabilitatea atmosferică se va menține accentuată în mare parte din țară, începând cu orele prânzului, instabilitatea se va manifesta în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, local în Transilvania, iar seara și noaptea și în restul zonelor din România. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade Celsius, iar valorile minime resimțite se vor încadra între 8 și 17 grade.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Prognoza meteo ANM vineri, 26 mai 2023. Vremea în București

În București cerul va fi parțial înnorat, iar aversele de ploaie și furtunile vor fi prezente pe parcursul zilei, vântul va sufla cu 33 de km/h. Noaptea cerul va fi parțial înnorat, vântul va sufla cu 20 km/h. Temperatura maximă va fi de 25 de grade Celsius, iar cea minimă de 14 grade Celsius.

Citește și: Prognoza meteo ANM miercuri, 24 mai 2023. Românii se vor bucura de temperaturi normale pentru această perioadă

Prognoza meteo ANM vineri, 26 mai 2023. Vremea în Constanța

Cerul va fi parțial înnorat, vântul va sufla dinspre NE cu o viteză de până la 24 km/h, iar temperatura maximă a zilei va fi de 23 de grade Celsius.

Pe timpul nopții cerul va fi parțial înnorat, cu una sau două averse iar temperatura minimă va fi de 19 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM vineri, 26 mai 2023. Vremea în Brașov

Vineri, în Brașov, vor fi averse de ploaie și furtuni, iar vântul va sufla cu 26 km/h. Temperatura maximă va fi de 21 de grade Celsius, iar cea minimă de 11 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM vineri, 26 mai 2023. Vremea în Focșani

Cerul va fi parțial înnorat cu șanse medii de precipitații, însoțite de furtună. Temperatura maximă va fi de 25 de grade Celsius, iar cea minimă de 14 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM vineri, 26 mai 2023. Vremea în Oradea

Nici Oradea nu scapă de averse de ploaie și furtuni pe tot parcursul zilei, iar temperatura maximă nu va depăși 26 de grade Celsius.

Pe timpul nopții vântul va sufla cu 30 km/h, iar temperatura minimă va fi de 14 grade Celsius.

Citește și: Litoralul pentru toţi 2023. Ce prețuri sunt pe litoral și cât costă o noapte all inclusive la Mamaia

Prognoza meteo ANM vineri, 26 mai 2023. Vremea în Iași

Cerul va fi parțial înnorat, iar pe parcursul zilei se vor observa averse și furtuni, cu o maximă de 28 de grade Celsius, iar vântul va sufla cu o viteză de până la 13 de km/h. Noaptea cerul va fi parțial înnorat, iar temperatura minimă va fi de 15 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM vineri, 26 mai 2023. Vremea în Craiova

Va ploua în averse, mai ales după-amiază și temperatura maximă va fi de 54 de grade Celsius. Noaptea cerul va fi parțial înnorat, iar oamenii se pot aștepta la una sau două averse scurte, vântul va sufla variabil dinspre ESE, iar temperatura minimă va fi de 14 grade Celsius.