Prognoza meteo ANM vineri, 30 decembrie 2022. Masa de aer cald persistă. Ce temperaturi se vor atinge

Author: Bianca Hriscu

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 30 decembrie 2022

Sursa: freepik.com

Vremea va continua să se încălzească și în zilele ce urmează, astfel că vineri, 30 decembrie 2022, temperaturile vor fi peste normalul perioadei. Iată cum va fi vremea la nivelul întregii țări.

Meteorologii anunță o vreme caldă pentru penultima zi a anului 2022, cu temperaturi mult peste cele normale pentru data din calendar. Iată prognoza meteo ANM pentru vineri, 30 decembrie 2022.

Prognoza meteo ANM vineri, 30 decembrie 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Conform informațiilor venite din partea Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), masa de aer cald va persista la nivelul întregii țări, astfel că în ultimele zile ale anului se vor înregistra temperaturi peste cele normale pentru această perioadă a anului. 

Cât despre precipitații, meteorologii au anunțat că doar izolat pot să mai apară ploi slabe în partea de vest și nord a teritoriului, dar și în zona montană. Precipitațiile nu vor fi însemnate din punct de vedere cantitativ și își vor face apariția total izolat.

Meteorologii anunță că va mai fi ceață în zonele joase de relief din Oltenia, dar și în sud-vestul Munteniei.

Ceața își va face apariția în special la primele ore ale dimineții și pe timpul nopții.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Maximele din timpul zilei de vineri, 30 decembrie 2022, se vor situa între 5 și 14 grade, valori potrivite mai degrabă pentru o zi de primăvară. Astfel, sfârșitul de an va aduce o vreme caldă, nu vor fi ninsori, iar vremea va fi în general frumoasă la nivelul întregii țări.

Vântul va sufla slab și moderat, iar cerul va fi variabil în cursul zilei de vineri, 30 decembrie 2022. 

Citește și: Cum va fi vremea de Revelion 2023. Prognoza meteo ANM pentru sfârșitul de an anunță o încălzire semnificativă a vremii

Vremea în București vineri, 30 decembrie 2022

În București, meteorologii anunță o maximă de 12 grade pentru ziua de vineri, 30 decembrie 2022.

Vremea va fi frumoasă, cerul mai mult senin și soarele va fi prezent pe cer întreaga zi. În noaptea de vineri spre sâmbătă, cerul va rămâne senin la București, iar minima din termometre se va situa în jurul valorii de 2 grade. Vântul va sufla slab până la moderat.

Vremea în Brașov vineri, 30 decembrie 2022

Vremea se va încălzi și la Brașov în cursul zilei de vineri, 30 decembrie 2022.

La orele prânzului este anunțată o maximă termică de 9 grade. Meteorologii spun că ziua de vineri va aduce vreme frumoasă, cu soare și un cer mai mult senin, în timp ce vântul va sufla slab și moderat. După lăsarea serii, cerul va mai prezenta unele înnorări, iar temperatura din termometre va mai scădea, însă se vor înregistra valori pozitive, astfel că este anunțată o minimă de 1 grad.
Chiar dacă cerul va fi parțial noros, în noaptea de vineri spre sâmbătă nu vor fi condiții de precipitații.

Vremea în Constanța vineri, 30 decembrie 2022

De vreme frumoasă vor avea parte și cei care se vor afla la Constanța pe 30 decembrie 2022. Cerul va fi mai mult senin, va fi soare și se va atinge o maximă de 11 grade. Cerul va rămâne senin și în timpul nopții, însă temperatura din termometre va coborî până la 3 grade. 

Citește și: Viscol istoric în SUA! Temperaturile pot ajunge până la -45 de grade Celsius. S-a inaugurat stare de urgență în șapte state