Prognoza meteo ANM vineri, 5 august 2022. Cod galben de caniculă în jumătate de țară. Maximele vor atinge 37 de grade

Author: Amalia Georgescu

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 5 august 2022

Sursa: captura meteoromania.ro, pexels.com

Un nou val de căldură va cuprinde mai bine de jumătate de țară. Iată care este prognoza meteo ANM pentru ziua de vineri, 5 august 2022.

Pe final de săptămână, meteorologii anunță din nou temperaturi ridicate și disconfort termic accentuat. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat care sunt județele aflate sub cod galben de caniculă până duminică, 7 august 2022.

Prognoza meteo ANM vineri, 5 august 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Pentru ziua de vineri, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo cod galben de caniculă, aceasta fiind în vigoare până duminică, 7 august 2022.

Astfel, temperaturile vor depăși valorile normale în zilele următoare, maximele fiind cuprinse între 33 și 37 de grade. Zonele afectate de valul de căldură vor fi în special vestul și sudul țării, acolo unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. 

Județele aflate sub cod galben de caniculă până duminică sunt: Alba, Argeş, Arad, Bihor, Brăila, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Satu Mare, Timiş, Teleorman, Vâlcea şi municipiul Bucureşti. 

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

În cursul zilei de vineri, 5 august 2022, vremea va fi călduroasă la nivelul întregii țări. Doar pe litoral și în Delta Dunării temperaturile se vor situa în jurul celor normale pentru data din calendar, acestea fiind cuprinse între 26 și 28 de grade. Weekendul aduce vreme bună, cu mult soare, iar în regiunile estice mai pot fi înnorări de scurtă durată și ploi slabe.

Citeste si: Cod galben de caniculă în România! 22 de județe sunt afectate

Vremea în București vineri, 5 august 2022

Vineri, disconfortul termic va fi în creștere în Capitală, având în vedere că la orele prânzului se pot atinge 33 de grade. Vremea va fi frumoasă, dar mult mai caldă decât ar fi normal, Bucureștiul aflându-se sub cod galben de caniculă până duminică.

În timpul nopții, cerul va fi senin și se va înregistra o minimă de 20 de grade.

Vremea în Brașov vineri, 5 august 2022

La Brașov, meteorologii anunță că ziua de vineri va aduce mult soare și o temperatură maximă de 28 de grade. Vremea va fi frumoasă și caldă, inclusiv în timpul nopții, cerul fiind mai mult senin. În noaptea de vineri spre sâmbătă, temperatura va coborî până la 15 grade.

Vremea în Constanța vineri, 5 august 2022

De vreme frumoasă și caldă vor avea parte și cei care își vor petrece ziua de vineri la malul mării. La Constanța, meteorologii anunță o maximă de 28 de grade. Izolat pot să mai apară ploi slabe, de scurtă durată. Noaptea, cerul va fi senin și se va înregistra o minimă de 22 de grade.

Citeste si: Ce angajați trebuie să primească apă în perioada cu temperaturi ridicate. Ce spune legea